La Școala Gimnazială Tătărăștii de Sus, Moș Crăciun, darnic și bun

Ca în fiecare an, la inițiativa elevilor și dascălilor de la Școala Gimnazială Tătărăștii de Sus, și anul acesta, Moș Crăciun, cel generos și bun, a poposit timp de câteva ore în sala mare a Căminului Cultural din localitate.

Nu de alta, ci pentru a-i vedea și a-i asculta pe școlarii- artiști, din ciclul primar și gimnazial, care s-au întrecut în a-și pune în valoare talentul și fantezia într-un bogat și frumos program artistic, intitulat ,,Deschide ușa, creștine!”.

Despre semnificația și importanța străbunelor și dalbelor Sărbători de Crăciun și de Anul Nou a vorbit prof. Aritina Adriana Dumitrescu, director al Școlii Gimnaziale Tătărăștii de Sus.

Poeziile și cântecele de iarnă, colindele, scenetele vesele legate de Sărbătoarea Nașterii Domnului, dansurile populare locale și cele țigănești, toate au fost interpretate cu aplomb, sub bagheta fermecată a profesorilor îndrumători( Cristina Tudor, Marius Petrache, Drăguța Micu, Virginia Dumitrescu, Narcisa Grigore, Iulica Simionescu, Florinela Dumitru, Nicoleta Manea, Viorel Manea), în frunte cu prof. Aritina Adriana Dumitrescu, director al școlii, un admirabil animator cultural, care pune mult suflet și dăruire în astfel de activități culturale.

Momentele artistice prezentate au fost răsplătite cu îndelungi aplauze de către cei prezenți în sală: elevi, părinți și bunici ai acestora, cadre didactice, reprezentanți ai Administrației Publice Locale.

Moș Crăciun, nimeni altul decât Bogdan Dumitrescu, primarul comunei, însoțit de viceprimarul, Florin Lazăr, a fost de-a dreptul încântat de programul susținut la scenă deschisă, iar atmosfera de mare sărbătoare a fost completată, după datina străbună, de daruri multe și dulci din desaga Moșului, oferite cu drag celor 378 de copii din grădinițele și școlile de pe raza comunei.

Programul a continuat cu un ,,Carnaval al fulgilor de nea” din care n-au lipsit muzica, dansul și voia bună, copiii purtând costume și măști de carnaval.

Bucuroși că l-au văzut pe Moș Crăciun și că au primit daruri mai devreme, toți copiii au plecat mulțumiți spre case, cu speranța că sub bradul de acasă vor mai avea parte și de alte cadouri.

Leon Armeanca