La Roşiorii de Vede, acţiune de prevenire a consumului de droguri în rândul copiilor instituţionalizaţi

Informarea şi educarea tinerilor şi copiilor instituţionalizaţi cu privire la riscurile consumului de substanţe cu proprietăţi psihoactive şi implicit prevenirea consumului unor astfel de substanţe interzise de lege, în scopul asigurării în rândurile acestora a unui comportament de viaţă sănătos, constituie un obiectiv important al conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Şi asta cu atât mai mult cu cât statisticile arată că tinerii şi copiii din centrele instituţionalizate, beneficiari de măsuri de protecţie socială, constituie un grup vulnerabil la consumul substanţelor halucinogene.
Ieri, 7 februarie 2014, aşa cum ne-a informat conducerea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, la centrele rezidenţiale din Roşiorii de Vede s-a desfăşurat o nouă acţiune de prevenire şi combatere a consumului de substanţe halucinogene, la care au luat parte 55 de copii şi tineri instituţionalizaţi. Acţiunea de la Roşiorii de Vede s-a desfăşurat în colaborare cu Centrul judeţean de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog şi specialiştii din cadrul compartimentului de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman.
Astfel de acţiuni vor organizate şi în rândul copiilor şi tinerilor din centrele rezidenţiale din celelalte oraşe ale judeţului.

Ioana NEDELCU