La Prefectura Teleorman, acţiune de pichetare, fără prea mare succes

Un grup de sindicalişti, reprezentând pe cei o mie de angajaţi ai combinatului Donau Chem din Turnu Măgurele, membri ai Sindicatului Independent “TURNUCHIM”, s-au angajat, ieri, într-o acţiune de pichetare a Prefecturii Teleorman. Acţiunea face parte din programul acţiunilor de protest iniţiat de sindicatele din industria chimică afiliate la CNS Cartel ALFA, faţă de măsurile privind creşterea preţului gazelor naturale din producţia internă cu 160 la sută, până la data de 31 decembrie 2014.
Principala revendicare susţinută de sindicalişti a vizat menţinerea locurilor de muncă pentru toţi salariaţii din Combinatul chimic de la Turnu Măgurele.
De altfel, mesajele inscripţionate pe cele două pancarte vorbesc de la sine: “Europa suntem şi noi / La muncă egală, drepturi egale”, „Scumpirea nejustificată a gazelor şi a energiei electrice = MOARTEA industriei româneşti de îngrăşăminte = COMA agriculturii din România”.
Cei aproximativ 20 de sindicalişti, din cei 70, atâţia câţi îşi anunţaseră prezenţa, au scandat: “Noi vrem să muncim, nu să cerşim!”
Programul de pichetare a fost prevăzut pentru intervalul orar 9.00 – 13.00, însă “rândurile” s-au spart destul de repede, după ce un grup de câţiva sindicalişti, alături de Gabriel Dimancea, preşedintele sindicatului TURNUCHIM, au fost primiţi “la negocieri”, în cabinetul reprezentantului Guvernului în teritoriu.
Şi atâta timp cât Teleormanul este în căutare de potenţiali prefecţi, în faţa sindicaliştilor de la TURNUCHIM a venit subprefectul Daniela Carmen Dan. Aceasta a luat act de doleanţele protestatarilor, promiţându-le că revendicările lor vor fi transmise la Guvern.
O altă doleanţă exprimată de sindicalişti este legată de menţinerea unui dialog permanent între reprezentanţii lor şi cei 11 deputaţi şi senatori din judeţul nostru, care au datoria de a apăra interesele tuturor teleormănenilor. De altfel, sindicaliştii de la “TURNUCHIM” aşteaptă să fie contactaţi cât mai curând posibil de către parlamentarii teleormăneni în vederea unui dialog social.
După cum spuneam, pichetarea Prefecturii s-a încheiat destul de repede, sindicaliştii declarând că scopul principal al protestului a fost atins. Prin urmare, acţiunea de pichetare a Prefecturii anunţată şi pentru ziua de azi nu va mai avea loc.

Mirel MANAFU