La Muzeul Judeţean Teleorman – Expoziţie de mărţişoare lucrate manual de elevi

Sub genericul „Mărţişoare pentru Mame”, la Muzeul Judeţean Teleorman, a fost vernisată ieri o expoziţie dedicată venirii primăverii şi Zilei de 8 Martie – Ziua Mamei.
Expoziţia cuprinde desene, colaje, felicitări şi mărţişoare, toate realizate manual de către şcolarii şi preşcolarii mai multor unităţi de învăţământ atât din Alexandria cât şi din alte unităţi de învăţământ din mediul rural.
Preşcolarii şi şcolarii din Alexandria care şi-au expus micile lor creaţii, provin de la şcolile „Ştefan cel Mare”, „Mihai Viteazul”, Şcoala Gimnazială nr. 7, Şcoala „Alexandru Colfescu”, Şcoala Gimnazială nr. 5 Alexandria, dar şi de la Liceul „A.I. Cuza”, Grădiniţa „Ion Creangă”, Grădiniţa nr. 7 şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.
Din mediul rural şi-au expus lucrările la Muzeul Judeţean din Alexandria, preşcolari şi şcolari de la Şcoala Gimnazială Orbeasca de Sus, şi de la Grădiniţa din aceeaşi localitate.
Şi pentru că ieri, în sala exponatelor de la parterul instituţiei, acolo unde a fost organizată expoziţia au fost prezenţi foarte mulţi copii, muzeograful Luminiţa Gheorghe le-a vorbit acestora despre tradiţia mărţişorului, la români. Ocazie cu care elevii s-au arătat foarte receptivi, la rândul lor adresând întrebări din cele mai interesante.
Expoziţia va rămâne deschisă până pe data de 20 martie a.c.

M.M.