La muncă în străinătate

În perioada Sărbătorilor Pascale, oferta locurilor de muncă în Spaţiul Economic European, este aproape neschimbată faţă de perioada anterioară. Pentru aceste zile oferta cuprinde 323 de locuri de muncă, mai mult cu 12 posturi, spre deosebire de perioada anterioară.
În continuare cea mai bogată ofertă de locuri de muncă este în Marea Britanie, acolo unde se solicită 211 posturi de asistente medicale în diverse specializări, 10 posturi de inginer proiectare utilaje producere cablu, 3 posturi de asistent social şi câte un post de programator, analist programator, senior programator, administrator baze date, analist financiar.
În Irlanda oferta cuprinde 45 de posturi în domeniul medical, în meseria de medic generalist, medic psihiatru, asistent medical şi medic oftalmolog.
Iar cei care doresc să obţină un serviciu pe perioadă determinată în Germania, trebuie să ştie că aici, sunt vacante 23 de posturi în domeniile IT şi industrial. Aceştia pot opta pentru cele 21de posturi de inginer în diverse specializări, un post de dezvoltator software şi un altul de maistru pentru sisteme de securitate căi ferate.
13 posturi de ingineri în diverse specializări sunt vacante în Olanda, iar alte 10 oferte de locuri de muncă în domeniul IT, medical şi gastronomic, se adresează celor care vor să lucreze în Danemarca. În Belgia şi Norvegia, nu sunt vacante decât trei posturi. Dintre acestea, două posturi sunt de bucătari preparate indiene pentru Norvegia şi un singur post de responsabil comunicare.
Persoanele care vor obţină un post în afara graniţelor ţării, pe perioadă determinată, întruna din ţările membre ale Uniunii Europene, se poate adresa compartimentului EURES, din cadrul AJOFM Teleorman, în vederea obţinerii mai multor informaţii, cu privire la condiţiile de aplicare şi ocupare ale locurilor de muncă vacante.
EURES – Serviciului European de Ocupare a Forţei de Muncă – este o reţea de cooperare destinată să faciliteze libera circulaţie a lucrătorilor în Spaţiul Economic European. Partenerii din reţea includ serviciile publice de ocupare a forţei de muncă, organizaţii sindicale şi patronale şi sunt coordonate de către Comisia Europeană.
La nivelul judeţului Teleorman au fost depuse aproximativ 900 de persoane au depus dosare, pentru a obţine un loc de muncă în străinătate, din care 410 persoane au fost admise la selecţiile organizate de Serviciul Public de Ocupare.

M.M.