La mulți ani, „Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza”! La mulți ani, cuziști!

Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Alexandria, unitate de învățământ emblematică pentru județul Teleorman, a împlinit 103 ani de la înființare.

Elevi și cadre didactice, părinți, foști elevi și foste cadre didactice, cu toții s-au bucurat în aceste zile, care cinstesc Unirea Principatelor Române și personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, că aparțin unei comunități a cărei menire este, așa cum s-a spus în cadrul festivității care a avut loc vineri, 20 ianuarie 2023, să îi învețe pe tineri zborul către reușită, în toate formele lui.

Activitățile care au marcat ziua Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” s-au desfășurat la unitatea de învățământ și la Centrul Multifuncțional pentru Tineri Alexandria.

Invitații au fost primiți în mod tradițional, cu pâine și sare, apoi au putut admira și urmări ateliere de lucru, expoziții și competiții sportive, care au avut loc în săli de curs sau în sala de sport.

Partea a doua a manifestărilor, desfășurată la Centrul Multifuncțional pentru Tineri, a debutat cu primirea invitaților și alocuțiunile acestora.

Programul artistic a adus pe scenă grupul vocal al colegiului, soliști, recitatori, dansatori, sportivi.

A fost transmis un mesaj din partea partenerilor de proiect Erasmus+ din Italia, programul încheindu-se cu Hora Unirii.

Momente emoționante, care au scos în evidență munca dedicată a dascălilor și elevilor acestei instituții fruntașe a învățământului teleormănean.

Cornelia RĂDULESCU

Lasă un răspuns