La Măgura, un prunc a sfârşit carbonizat

Dimineaţa zilei de joi 23 ianuarie a fost o zi de coşmar pentru o familie din localitatea Măgura, care şi-a pierdut copilul într-un incendiu.
Respectivul incident a fost semnalat în jurul orelor 09.03, pe numărul unic de urgenţă 112 de către un cetăţean, care a precizat că incendiul se manifesta la locuinţa proprietarului identificat cu iniţialele I.B., cu posibile victime în interiorul locuinţei.
Pentru stingerea acestui incendiu, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Alexandria, care a acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Ajunşi la faţa locului în cel mai scurt timp posibil, pompierii au constatat faptul că locuinţa era cuprinsă de flăcări aproape în totalitate, acestea manifestându-se la acoperişul din scândură, căpriorii din lemn şi învelitoarea din carton asfaltat, cu plăci de azbociment, pe o suprafaţă de cca. 12 mp, la aproximativ 70 kg de textile, un pat, o masă şi două scaune din lemn.
Incendiul a fost lichidat în aproximativ 30 de minute, timp în care a fost descoperit şi trupul carbonizat al unui copil în vârstă de un an şi două luni.
Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 2.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate de cca. 8.000 de lei.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului a reieşit faptul că în această locuinţă se aflau trei minori, doi dintre ei, cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, reuşind să iasă din casă în timp util. Copilul în vârstă de un an şi două luni, rămas în locuinţă, nu a mai avut nicio şansă, pompierii găsindu-i trupul carbonizat în totalitate.
Referitor la cauza probabilă a incendiului, aceasta a fost jarul căzut dintr-o sobă lăsată nesupravegheată. Şi pentru că a fost vorba de pierderi de vieţi omeneşti, cazul a fost preluat de către poliţie pentru cercetări amănunţite.

M.M.