La foc continuu! Echipele de intervenții nu au liniște

Echipele de intervenție lucrează la foc continuu. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător.

18 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

Un accident rutier, pe DJ 504, cu o singură persoană rănită ușor, pentru acordarea primului ajutor calificat și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

O salvare a unei cabaline dintr-un canal, pe raza localității Bragadiru. Un transport de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești. 3 misiuni de transport și prelevare probe COVID-19, împreună cu personalul SAJ Teleorman.

2 decontaminări ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus. 12 activități de informare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, prin intermediul mesajelor audio transmise cu ajutorul autospecialelor de primă intervenție și comandă.

În contextul pandemiei, salvatorii teleormăneni au continuat acțiunile de informare, prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în mai multe unități administrativ-teritoriale din județ (Alexandria, Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Saelele și Uda Clocociov), constând în 14 controale la instituțiile publice, unitățile de comerț și alimentație publică unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane. Pe timpul acestor misiuni, pompierii au constatat faptul că în unele împrejurări nu erau respectate măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au aplicat 7 sancțiuni contravenționale.

Având în vedere faptul că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, pompierii militari vor continua acțiunile complementare de informare a cetățenilor, cu precădere, în zonele cu aflux de persoane (piețe, târguri, oboare, proximitatea spațiilor comerciale).

Acțiunile de informare, respectiv de verificare a respectării măsurilor de prevenire a infecției cu virusul SARS-CoV-2 vor fi derulate zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.

C.D.