La conferinţa de presă de la PDL, basca lui Ion Iliescu şi jobenul lui Dragnea, subiecte electorale

Sâmbătă la sediul Judeţean al PDL, înainte de a merge “pe teren”, Teodor Stolojan şi Gheorghe Flutur, veniţi să sprijine încercarea de resuscitare a filialei teleormănene a democrat liberalilor, s-au întâlnit cu mass-media locale.
Înainte de conectarea soluţiilor de la centru la branulele din venele liderilor locali, noul lider al organizaţiei judeţene, Teodor Niţulescu, a înlocuit pâinea şi sarea de bun-venit cu vorbe bine ţintite la adresa înalţilor musafiri.
Aceştia au întors “complimentele” şi au trecut la treaba pentru care veniseră În primul rând să atace la baionetă măsurile adoptate de Cabinetul Ponta, europarlamentarul Teodor Stolojan fiind, în calitate de specialist, prim-solistul operei bufe de la sediul PDL. Referindu-se la acelaşi subiect Gheorghe Fluture a concluzionat cu o săgeată verbală aruncată spre partidul care l-a lansat în politică: “… a dispărut orice urmă de liberalism în programul USL. Bugetul acesta este un paşaport de trecere definitivă a liberalilor sub basca lui Ion Iliescu”.
Criticile au curs una după alta şi dacă n-ai fi ştiut cine sunt vorbitorii ai fi crezut că cei doi sunt reprezentanţii vreunui partid care n-a fost niciodată la guvernare şi n-are nicio vină pentru halul în care a fost adusă România.
Într-un târziu, Gheorghe Fluture, şi-a adus aminte de ce au venit, el şi “Stolo” în Teleorman. În primul rând să-l sprijine pe Constantin Amarie la preşedinţia Consiliului Judeţean Teleorman, “Un om cu multă experienţă în administraţie şi pe care îl recomandăm locuitorilor judeţului Teleorman”. Nu ştim cine i-a oferit domnului Fluture informaţiile despre activitatea în administraţie a domnului Constantin Amarie, dar hai să vedem care este adevărul istoric. A fost Constantin Amarie deputat? A fost. Dar ales pe listele PSD, sprijinit de cel care îl sprijină şi acum, Teodor Niţulescu, care purta pe atunci la rever insigna cu trei trandafiri. Acelaşi cuplu a semnat însă o scrisoare de susţinere a lui Traian Băsescu şi au fost excluşi din PSD în 2007. Şi tot amândoi s-au înscris în PD.
Ca inspector şef al ISJ Teleorman a fost acuzat că doar cei cunoscuţi ca “portocalii” s-au bucurat de sprijinul său şi că a câştigat mult peste salariul colegilor săi din celelalte judeţe, fiind cel mai bine plătit inspector-şef din ţară.
Asta este experienţa administrativă a lui Constantin Amarie, pe care teleormănenii o ştiu foarte bine şi pe care urmează s-o aprecieze prin vot.
Gheorghe Fluture a criticat şi faptul că Liviu Dragnea şi Nicolae Mohanu au creat această situaţie, candidând la alegerile parlamentare şi câştigând mandatele de parlamentar. Dar a uitat să spună că la Călmăţuiu de sus consilierii Alianţei pentru Teleorman au generat alegerile parţiale, împiedicând constituirea consiliului local.
Dintre gazde cel mai consistent discurs a fost a lui Constantin Amarie, care a spus despre contracandidatul său de la USL, Adrian Ionuţ Gîdea, că este “iepuraşul scos din joben de prestidigidatorul în funcţie, Dragnea”.
El l-a criticat şi direct pe Liviu Dragnea, făcându-l răspunzător de toate relele din Teleorman, omiţând faptul că până la excluderea din 2007 el a fost unul dintre pesediştii de nădejde ai judeţului.
Totodată, şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul primit de la cei doi şefi de la centru şi probabil pentru că Gheorghe Fluture a fost ministru al Agriculturii, a luat-o pe arătură.
Şi s-a angajat să sprijine agricultura şi pe toţi cei care sunt implicaţi în această activitate.
În general, se pun întrebări în legătură cu prefectura, dar Constantin Amarie ne-a băgat într-o mare dilemă în privinţa legăturii Consiliului Judeţean cu Agricultura. Dar poate că ne scoate istoricul Amarie din încurcătură. Bineînţeles dacă va ajunge să-şi împlinească visul. Pentru că toate premisele dau ca sigură căderea din pat după numărarea voturilor.
Proverbul spune că nu se ştie de unde sare iepurele. Acum, după ce ne-a luminat candidatul PDL, noi ştim de unde sare şi unde, probabil, va ateriza. Dar să aşteptăm până lunea viitoare când se va trage linie.

C.O.