La Ciuperceni, fântâna tămăduitoare, sfinţită de preoţi!

Între temele aflate pe agenda de lucru a primarului comunei Ciuperceni, Anghel Gâdea, s-a aflat până mai zilele trecute şi aducerea mai aproape de sat a apei provenită de la un izvor de la poalele dealului ce străjuieşte partea de est a localităţii. Asta pentru ca sătenii să nu mai fie nevoiţi să parcurgă, pe câmp, iarna şi pe timp ploios, drumul care duce la izvorul cu cea mai limpede şi bună de băut apă din această zonă a Teleormanului. Cu eforturi financiare neînsemnate, dar mai ales cu multă dragoste pentru lucrul bine făcut, în interesul sătenilor, primarul Anghel Gâdea, secondat de consilierii locali, a dispus montarea unei conducte care să aducă apa de la izvorul tămăduitor la marginea satului, într-un loc special amenajat, de unde localnicii se pot aproviziona cu apă “limpede precum cleştarul şi rece ca gheaţa”, după cum spun sătenii.

Lucrarea a fost realizată într-un timp record, aşa că de la finele săptămânii trecute localnicii frecventează cu foarte mare interes fântâna cu apă tămăduitoare.

Aşa cum e obiceiul locului, primarul Anghel Gâdea a ţinut ca fântâna să fie sfiinţită de preoţi, pentru ca apa izvorâtă din adâncul pământului să rămână mereu de aceeaşi calitate şi să aducă de-a pururea sătenilor şi călătorilor care vor poposi pe aceste meleaguri dunărene sănătate şi dor de viaţă cât mai lungă.

George ZAVERA