La Alexandria s-a deschis Târgul de toamnă!

Ieri, la Alexandria, pe platoul din faţa Casei muncipale de Cultură s-a deschis Târgul de toamnă, eveniment expoziţional tradiţional organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, cu sprijinul Primăriei Alexandria. Târgul va fi deschis până duminică, 21 octombrie 2018.

Conform preşedintelui Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, inginer Marin Niculcea, la târgul de toamnă de la Alexandria sunt prezenţi producători şi comercianţi din judeţele Teleorman, Argeş, Vâlcea, Harghita, Dâmboviţa, Braşov, Prahova şi din alte zone ale ţării. Producătorii şi comercianţii au adus la Alexandria, spre vânzare, produse tradiţionale din carne, nelipsind nici de această dată renumita pastramă de oaie, brânzeturi, miere şi alte produse apicole, dulciuri preparate în casă, produse de patiserie, obiecte de artizanat şi vase din ceramică, flori de sezon de glastră şi de grădină. Totodată, sunt prezenţi producători şi comercianţi de haine din piele, cojoace, căciuli, încălţăminte din piele fabricate în România.

Recoltele toamnei – struguri, mere, pere şi gutui din cele mai renumite soiuri se răsfaţă pe mesele producătorilor autohtoni, spre satisfacţia teleormănenilor care şi-au făcut un obicei din a vizita târgul de la Alexandria. Deosebit de apreciaţi de vizitatorii târgului sunt şi cozonacii preparaţi de producători din judeţul Harghita, renumiţii Kurtoş. Ca şi la ediţiile precedente, micii şi alte preparate din carne fac deliciul celor care trec pragul tradiţionalului Târg de toamnă.

De la deschiderea târgului, producătorii şi comercianţii care expun la Alexandria s-au bucurat de prezenţa unui mare număr de vizitatori. Organizatorii târgului speră ca şi la această ediţie să vină un număr cât mai mare de teleormăneni, care au posibilitatea să-şi procure produse alimentare sănătoase, obţinute după metode tradiţionale, produse apicole, obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte, flori de sezon de grădină şi apartament. Şi, nu în ultimul rand, să se bucure de zilele frumoase ale acestei toamne, de cromatica deosebită şi miresemele florilor specifice toamnei.

George ZAVERA