La Alexandria primii fulgi de zăpadă i-au cam gonit pe producători

Până mai ieri, piaţa centrală din municipiul Alexandria, abunda de marfă, legume rădăcinoase şi verdeaţă, micii producători, abia că-şi mai găseau câte un loc cu deschidere la vadul comercial, unde îşi expuneau spre vânzare marfa.
Ieri, odată cu primi fulgi de zăpadă, i-au cam gonit pe adevăraţii producători din piaţă, mesele rezervate lor fiind acoperite cu zăpadă. Curios este faptul că nici cei care îşi închiriaseră mese la adăpost, acolo unde vântul bate, dar ploaia şi zăpada nu poate ajunge, acestea erau goale. Aşa că, în timp ce, prin lipsa comercianţilor, acestea schimbau peisajul unei pieţe aprovizionate, sub fulgii mari de zăpadă alţi producători, se chinuiau să-şi vândă marfa, care din pricina vremii, mare parte era acoperită cu zăpadă.
Şi dacă unii dintre comercianţi sau producători, aveau ceva deasupra capului, în sensul că reuşiseră să-şi găsească un loc la adăpost, ceilalţi care n-au avut această şansă, se chinuiau să-şi monteze umbrelele care vara îi apărau de sore, iar acum în sezonul rece, îi protejează de fulgii mari de zăpadă, care începând de ieri s-au aşternut peste sudul ţării.
Şi dacă în urmă cu aproximativ o lună de zile, odată cu primele schimbări ale vremii, preţul la unele produse cum ar fi roşiile, castraveţii, gogoşarii, conopidă, au “explodat”, pur şi simplu, conopida fiind cea care a bătut recordul (10 lei kilogramul), după ce au revenit la normal, preţurile au rămas în continuare neschimbate, chiar şi astăzi.
Aşadar, conopida a rămas la un leu kilogramul, roşiile se vând cu 4 lei, gogonelele cu 3 lei kilogramul, varza 1 leu kilogramul, ţelina în funcţie de mărime are valori cuprinse între 1,5 lei şi 6 lei, salata verde 1 leu, ridichile 2 lei, morcovii 2 lei, iar prazul se vinde cu 1 leu bucata.
Doar ardeii gogoşari şi ardeii capia şi-au menţinut preţul la 5-6 lei per kilogram.
Cu bune şi rele, în piaţa centrală din Alexandria, la adăpost, ori printre fulgii mari de zăpadă, vinde şi cumpără cine poate.

M.M.