La Alexandria nu e Cod roşu, dar situaţia e albastră

Domnule redactor şef,
Dacă ziarul Mara este ziarul „tuturor teleormănenilor care au ceva de spus”, aşa cum scrie pe frontispiciu, sperăm că veţi publica aceste gânduri, generate de revolta pe care o simţim când vedem că suntem trataţi cu totală indiferenţă de unele autorităţi, care în conformitate cu statutul lor ar trebui să fie în serviciul nostru, al celor care plătim taxe şi impozite.
Prin obligaţiile de serviciu cir circulăm prin tot judeţul, chiar şi în aceste zile când toată ţara este bulversată de viscol şi ninsoare, fenomen normale pentru ţara noastră în această perioadă. Din păcate, la noi, în Teleorman, lucrurile stau exact pe dos faţă de alte judeţe. De exemplu, în aceste zile, inclusiv azi (miercuri, 29 ianuarie n.r.) de la Alexandria la Zimnicea s-a circulat decent, în timp ce în municipiul reşedinţă de judeţ e o adevărată aventură să pătrunzi pe străzile lăturalnice străzii Dunării, ca să mergi să aprovizionezi magazinele amplasate pe ele sau să ajungi în zona depozitelor de pe Şoseaua Viilor.
Nu mai vorbim ce dezastru e pe aleile dintre blocuri şi pe trotuarele din zonele de case. E adevărat că în acest caz vina aparţine şi celor care stau la casă pe pământ, dar căile rutiere sunt în sarcina primăriei municipale, care până acum s-a mişcat ca ochiul mortului.
De aceea, când vii de la Zimnicea şi intri în Alexandria te simţi cum te simţi când vii din Germania sau Austria şi intri în România pe la Nădlac. Prin Brânceni sau prin Ţigăneşti, marţi asfaltul era negru, şi nici azi nu erau nici un fel de probleme. Dar când intri din Poroschia în Alexandria constaţi că diferenţa e mare.
Poate că va citi şi domnul primar Drăguşin aceste rânduri şi va pune la treabă armata de funcţionari din subordine. Şi, mai ales, să-i controleze cum acţionează. Pentru că dacă i-au raportat că au acţionat, îi spunem noi că au făcut-o de mântuială şi au consumat motorina degeaba, şi nu-şi merită banii.
Ce s-ar fi întâmplat dacă azi ar fi fost alegeri? Ar fi fost o prezenţă dezastruoasă, pentru că mulţi s-ar fi lipsit de dreptul cetăţenesc dacă ar fi trebuit să se lupte cu nămeţii.
Asta dacă scrutinul ar fi fost convocat peste noapte. Pentru că dacă ar fi fost anunţat dinainte, oraşul ar fi fost lună, oricât ar fi nins.
Nu e bine să ne trataţi aşa, domnilor de la primărie! Pentru că nu toţi stăm prost cu memoria şi s-ar putea să aveţi probleme tocmai când vă va fi Europa mai dragă.

Un şofer navetist
P.S.
Vă rog să nu-mi faceţi public numele pentru că nu vreau să am probleme. Mă puteţi găsi la numărul anexat