La Alexandria electroşocurile şi spray-urile paralizante se vând ca pâinea caldă

Recent ne-a ajuns la urechi zvonul că la Alexandria, în ultima perioadă, tot mai multe persoane fizice au solicitat aparate pentru auto apărare, constând în electroşocuri şi spray-uri paralizante. Şi nu ar trebui să ne mire acest aspect, atâta timp cât la nivelul judeţului nostru au fost înregistrate în ultima perioadă o serie întreagă de tâlhării, atacuri şi alte ameninţări, asupra persoanelor şi proprietăţilor.
Aşa că ne-am adresat unuia dintre distribuitori acestor produse, de la nivelul municipiului Alexandria, pentru a confirma sau nu, acest zvon.
Dar iată ce ne declară unul dintre aceştia:
“Înregistrăm creştere la vânzarea spray-urilor şi a electroşocurilor, de obicei în perioadele reci, atunci când se-ntunecă devreme iar pericolele sunt mult mai mari. Însă de la începutul anului şi până în prezent, m-am aprovizionat cu baxul în ceea ce priveşte spray-urile paralizante. Solicitări am primit şi pentru electroşocuri sub diferite forme şi mărimi”, ne-a confirmat unul dintre cei care se ocupă de comercializarea acestor aparate de apărare.
Realitatea arată faptul că de la începutul anului şi până în prezent, la nivelul municipiului Alexandria s-au comercializat peste 300 de spray-uri paralizante, lacrimogene, iar la capitolul electroşocuri, în perioada de referinţă s-au vândut în jur de 20 de bucăţi.
Dacă preţul un unui spray paralizant oscilează între 12 -30 lei, preţul unui electroşoc este mult mai mare. În funcţie de modelul şi puterea aparatului, preţul oscilează între 60 lei – 150 lei. Cereri au fost şi pentru aparatele cu ultrasunete, cu care se acţionează împotriva animalelor. Costul unui astfel de aparat este de numai 50 lei.
Şi pentru că tot a venit vorba de apărare, de la departamentul armelor şi muniţiilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman, am aflat că la nivelul judeţului, în prezent au obţinut autorizaţie pentru deţinerea armelor ne letale pentru autoapărare un număr de 1251 de persoane. Aceştia deţinând în prezent până la 1366 de astfel arme.

Mirel MANAFU