La Alexandria, Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena a fost arhiplină de credincioşi

Anul 2013 este decretat ca şi an omagial al Sfinţilor Împărţi. Iar Biserica Ortodoxă a prăznuit ieri pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.
La Alexandria, Biserica cu hramul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, situată în apropierea pieţei centrale a municipiului Alexandria, şi care în prezent se află într-un amplu proces de renovare, a fost luată cu asalt de valurile de credincioşi, incinta bisericii fiind arhiplină. Zeci şi zeci de credincioşi au venit ieri, să se roage, ori să aprindă o lumânare, pentru sănătate, iertarea păcatelor, spor în casă şi alte nevoi personale.
Printre aceştia, la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, s-au aflat şi preşcolarii de la grupa mare a Grădiniţei nr.4 din Alexandria. Aceştia au fost însoţiţi de educatoarea Sonia Toader, care i-a mai dus pe copiii la biserică şi cu alte ocazii, din convingere, că numai aşa cu frica lui Dumnezeu, copiii vor creşte armonios.
După terminarea slujbei religioase, credincioşilor li s-au oferit, aşa cum este obiceiul, sarmale, colivă şi un pahar cu vin. Iar pentru bunul mers al lucrurilor şi pentru siguranţa credincioşilor, în preajma bisericii s-au aflat oameni din cadrul unei firme de securitate, dar şi organe de poliţie, însă nu a fost nevoie de intervenţia acestora.

Mirel MANAFU