La Alexandria a fost marcată Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

În organizarea Federaţiei “Agrostar” şi a Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Teleorman, în parteneriat cu SC Pieţe şi Târguri SRL, ieri la Alexandria a avut loc deschiderea oficială a expoziţiei cu vânzare de legume, fructe, produse apicole şi produse tradiţionale. Eveniment prin organizatorii au marcat “Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti”. La inaugurarea expoziţiei au participat preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Dănuţ Cristescu, subprefectul Ionel Oprea, Veronela Pantalie, director al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Teleorman, Nicolae Ştefan, preşedintele Federaţiei “Agrostar”, jurnalişti din presa locală şi centrală, precum şi un mare număr de alexăndreni.

Bogăţia de legume şi fructe, de produse apicole şi de alimente obţinute din legume după reţete tradiţionale se regăseşte din plin pe standurile producătorilor teleormăneni. Vinete, ardei gras şi kapia, struguri, dovleci turceşti şi plăcintari, mere şi pere din cele mai renumite soiuri autohtone, magiun, legume conservate au atras atenţia gospodinelor, îndeosebi prin aspectul şi gustul specific legumelor şi fructelor româneşti.

Conform directorului executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Teleorman, Stelian Găină, la expoziţia-târg de la Alexandria sunt prezenţi producători agricoli din comunele Mârzăneşti, Ştorobăneasa, Mavrodin, Conţeşti, Bragadiru, Năsturelu, Peretu, Islaz, Dracea, Putineiu, Zâmbreasca etc. Sunt prezenţi producători de struguri din zona Vrancei, care au pus la dispoziţia pofticioşilor şi must obţinut prin stoarcerea strugurilor chiar în faţa consumatorilor. De asemenea, sunt prezenţi producători de dulciuri obţinute în casă după reţete tradiţionale. La expoziţia târg de la Alexandria, teleormănenii îşi pot procura pastramă de oaie, la preţuri accesibile, dar se pot răsfăţa şi în faţa grătarului cu nelipsiţii mici şi pastramă de oaie, cu carne de berbec la proţap, dar şi cu bere şi vin de cea mai bună calitate.

Teleormănenii prezenţi la deschiderea oficială a expoziţiei de legume, fructe şi produse tradiţionale s-au bucurat de un spectacol pe cinste, la care şi-au dat concursul formaţii artistice din comuna Peretu.

George ZAVERA