Jumătate dintre olimpicii înscrişi la Bac-ul special au picat

Una dintre cele două candidate din Teleorman a promovat cu 9,66
Aproape 50% dintre olimpicii înscrişi la sesiunea specială a Bacalaureatului au obţinut note care nu fac deloc cinste titlului de olimpic. Aceştia, mai exact 105 din totalul de 209 înscrişi la examen, au picat Bacalaureatul, unii dintre candidaţi reuşind să obţină la matematică, note de 1,20 sau 1,45. Din această categorie fac parte, în special, elevi calificaţi la fazele internaţionale ale a concursurilor sportive. Printre aceştia se numără şi candidata din Teleorman, Căminescu Floretina, de la Colegiul Tehnic “David Praporgescu” din Turnu Măgurele, olimpică la caiac, care a fost notată la proba de Limba şi literatura română cu 1,25, la Matematică a primit 1,45, iar Biologie vegetală şi animală 2,60. Aşa cum era de aşteptat, notele cu pricina au clasat-o printre respinşi.
În ceea ce o priveşte pe cealaltă candidată din Teleorman, Niţu Preda Florentina, olimpică la Biologie, de la Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” din Alexandria, aceasta a obţinut nota 9,55 la Limba şi literatura română, la Matematică 9,50,
iar la Anatomie, fiziologie umană, genetică şi ecologie umană a fost foarte aproape de nota maximă, fiind notată cu 9,95. Media generală de 9,66, o clasează între primii 24 de elevi care au obţinut medii între 9 şi 9,99.
Dintre cei 104 elevi care au reuşit să ia medii de trecere, cei mai mulţi, 35, au primit note între 6 şi 6.99. Alte 28 de medii au fost între 7 şi 7.99, între 8 şi 8.99 au luat 17 dintre absolvenţii de liceu prezenţi şi niciun candidat nu a promovat Bacalaureatul special cu media 10. Din totalul absolvenţilor prezenţi la examene, trei au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă.
Spre deosebire de sesiunea similară din 2012, când doar 34,21% dintre participanţi au reuşit să treacă examenul de Bacalaureat, se observă, pentru acest an, o tendinţă de creştere a procentului de promovare.

M. MEILĂ