Județul Teleorman are un nou prefect! Emilia Paraschivescu este reprezentantul Guvernului în Teleorman

Județul Teleorman este printre primele din țară care și-au schimbat prefectul. Premierul Florin Cîțu a decis ca prefectul din Teleorman, Liviu Dumitrașcu să fie înlocuit din funcție. În locul lui a fost numită Emilia Paraschivescu.

Avem un nou prefect. Aceasta este o femeie și se numește Emilia Paraschivescu. Este pentru a doua oară când funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu este ocupată de o femeie. Exact ca prima dată și noul prefect este tot din Videle.

Decizia a venit după ce premierul Florin Cîțu a adoptat în ședința de miercuri a Guvernului hotărârea de schimbare a prefectului Liviu Dumitrașcu.

„HOTĂRÂRE privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Teleorman de către domnul Dumitrașcu Liviu”.

În cadrul aceleiași ședințe a fost numit și înlocuitorul: ”HOTĂRÂRE privind exercitarea, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Teleorman de către doamna Paraschivescu Emilia”.

Aceasta a depus jurământul de credință în fața directorului general al Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului, Teodor Iulian GHEORGHE, în sala mare de ședințe a Prefecturii Teleorman.

Noul prefect este absolvent de ASE. Aceasta a terminat un program de masterat în Audit financiar contabil și consiliere. Potrivit CV-ului, aceasta a lucrat în Primăria Videle, la Casa de Asigurări de Sănătate a municipiului București, la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, dar și la Institutului Național al Magistraturii și Curții de Conturi a României.

Din 2018, aceasta activează ca auditor public intern, la Primăria Municipiului București.

În urma negocierilor care au avut loc între șefii coaliției de guvernare, PNL, USR-Plus și UDMR, funcția de prefect al județului Teleorman a revenit PNL.

C. DUMITRACHE