Jandarmii teleormăneni la ora bilanțului

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Teleorman, colonelul Tîrlie Radian Laurențiu a prezentat miercuri, 22 ianuarie 2020 bilanțul activității desfășurate în anul 2019 de jandarmii teleormăneni.

Activitatea s-a desfășurat în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Teleorman, într-un cadru solemn, așa cum de alfel se desfășoară toate activitățile jandarmilor, impresionând prin ținută și comportament, începând cu intonarea Imnului național.

La acest eveniment au participat colonel Georgescu Victor, reprezentant din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, prefectul județului Teleorman, Liviu Dumitrașcu, președintele Consiliului Județean Teleorman, Ionel Dănuț Cristescu, Victor Drăgușin, primarul municipiului Alexandria, precum și reprezentanții structurilor M.A.I. și instituțiilor din județ cu care IJJ Teleorman colaborează.

În anul care a trecut jandarmii teleormăneni au executat 159 misiuni de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, 103 misiuni de intervenţie pentru aplanarea unor stări conflictuale sau soluţionarea unor solicitări ale cetăţenilor, 8615 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat cu poliţia și patrule de jandarmi, au fost puse în executare 859 de mandate de aducere în localități de pe raza județului Teleorman emise de instanțele de judecată și organele judiciare și peste 200 de misiuni în cooperare cu alte instituții fiind constatate 240 infracţiuni (166 în mediul urban şi 74 în mediul rural), cu 254 autori, fiind aplicate 1299 sancţiuni contravenţionale (958 amenzi contravenţionale şi 341 avertismente scrise) în valoare de 250.200 lei.

Din totalul infracţiunilor, 39 infracţiuni cu 45 autori au fost constatate pe timpul misiunilor şi acţiunilor proprii, 179 infracţiuni cu 198 autori au fost constatate pe timpul misiunilor şi acţiunilor pentru menţinerea ordinii publice cu poliţia şi 22 infracţiuni cu 11 autori au fost constatate pe timpul acţiunilor comune, executate în baza protocoalelor/planurilor de cooperare/colaborare încheiate cu alte instituţii.

Pe parcursul anului trecut jandarmii teleormăneni au desfășurat peste 100 activități de prevenire a violenței în cadrul unor programe pe această temă în instituțiile de învățământ preuniversitar, cu ocazia adunărilor publice, dar și pe timpul desfășurării jocurilor și competițiilor sportive la care au participat.

Cornelia RĂDULESCU