ITM Teleorman – Sesiuni de informare a producătorilor, importatorilor şi distribuitorilor

La sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă al judeţului Teleorman, a avut loc ieri o întâlnire a reprezentanţilor societăţilor comerciale, în special a coordonatorilor pe probleme de sănătate şi securitate în muncă. Din partea gazdelor, la eveniment au fost prezenţi Popescu Gheorghe, director adjunct pe probleme de securitate şi sănătate în muncă, dar şi inspectorii SSM, Aurică Pârlog şi Ion Stanciu care au susţinut două comunicări, privind bunele practici şi noutăţile legislative referitoare la punerea pe piaţă a produselor .
Acţiunea a avut ca obiectiv informarea şi conştientizarea producătorilor, importatorilor şi distribuitorilor, cu privire la importanţa respectării legislaţiei din domeniul punerii pe piaţă al produselor.
Campaniile naţionale desfăşurate de Inspecţia Muncii, în cursul ultimilor cinci ani, au avut ca rezultate, creşterea numărului de produse controlate şi introduse în baza de date a ITM, precum şi scăderea numărului de produse neconforme.
În acest sens, statisticile privind dinamica procentului de produse neconforme raportat la numărul total de produse controlate, a înregistrat o scădere constantă în ultimii patru ani: 12,22 la sută în 2008; 8,16 la sută în 2009; 7,24 la sută în 2010; 7,09 în 2011 şi 4,3 la sută în 2012.
În acest sens, campania naţională de supraveghere a pieţei produselor industriale în domeniul de competenţă al Inspecţiei Muncii, desfăşurată de la începutul anului şi până în prezent s-a materializat prin 34 de controale la diverşi angajatori – producători, importatori şi distribuitori de produse, privind necesitatea respectării legislaţiei. Pe parcursul acestor controale, s-au verificat 319 produse care circulă pe piaţa internă. Astfel, în 2011 au fost efectuate 60 de controale, fiind verificate, 321 de produse şi au fost depistate opt neconformităţi, iar în anul 2012 s-au efectuat 44 de controale în care au fost verificate 339 de produse, de această dată nefiind depistate neconformităţi.
Iar pentru neconformităţile depistate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi avertismente.
Desfăşurarea acestei campanii de introducere a bunelor practici europene în activitatea naţională de supraveghere a pieţei, va continua şi pe parcursul anului 2013.

M.M.

About The Author