ITM Teleorman: Campanii și acțiuni

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a derulat 5 campanii și 9 acțiuni.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate și Sănătate în Muncă au efectuat 84 controale pe linie de securitate şi sănătate în muncă la 84 angajatori din județ, dispunându-se 193 măsuri și aplicându-se 193 sancțiuni contravenționale, respectiv 191 avertismente și 2 amenzi în valoare de 12.000 lei.

Au fost comunicate la ITM Teleorman 7 evenimente și au fost cercetate 7.

ITM Teleorman a înregistrat 3 accidente cu incapacitate temporară de muncă.

Inspectorii din cadrul Corpului de control relații de muncă au realizat 83 controale și au fost constatate contravenții la 13 angajatori. S-au aplicat 16 sancțiuni, din care 8 amenzi în valoare de 102.800 lei și 8 avertismente.

În data de 15.04.2019 s-a desfășurat etapa județeană a campaniei Informare acasă! Siguranța în lume! , demarată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și având ca scop o informare corectă și cât mai completă a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile pe care le au în cadrul statelor membre UE.

Compartimentul Contracte Colective de Muncă, Monitorizare Relații de Muncă a realizat eliberarea carnetelor de muncă ale angajaților către angajatori sau direct titularilor; a înregistrat 2 contracte colective de muncă și un act adițional; a înregistrat zilierii în programul informatic de monitorizare și evidențiere; a comunicat către Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman Lista persoanelor apte de muncă și familiilor beneficiare de ajutor social lunar.

Cornelia RĂDULESCU