ITM Teleorman: Campanii, acțiuni și controale

În afara controalelor curente de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale privind securitatea şi sănătatea în muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a derulat 6 campanii și 6 acțiuni.

Au fost efectuate 50 controale pe linie de securitate şi sănătate în muncă la 50 angajatori, constatându-se 89 deficienţe. Astfel, s-au dispus 89 măsuri și au fost aplicate 89 avertismente.

Au fost înregistrate 5 accidente de muncă cu incapacitate temporară de muncă, 3 având loc în alte județe, un număr de 5 evenimente, dintre care 2 mortale, care au fost comunicate la Inspecția Muncii, celelalte trei fiind accidente ușoare.

În luna august s-au desfășurat 10 controale la angajatori pentru respectarea prevederilor OG nr.99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă s-au efectuat 82 controale, fiind constatate contravenții la 12 angajatori și au fost aplicate 16 sancțiuni, dintre care 6 amenzi în valoare de 34.500 lei și 10 avertismente.

În urma controalelor efectuate, pentru deficiențele constatate, s-au dispus 122 măsuri.

Cornelia RĂDULESCU