ITM Teleorman: Campania națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”

Campania națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” este organizată de Ministerul pentru românii de pretutindeni.

Parteneri ai acestei campanii sunt: Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Campania este în plină desfășurare, derulându-se în perioada 20 august-24 septembrie în toată țara.

În județul Teleorman, acțiunea a avut loc luni, 10 septembrie 2018.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman, partener județean al campaniei, ne-a pus la dispoziție informații despre această inițiativă, care și-a propus să rezolve problemele cu care se confruntă cele 10 milioane de români care trăiesc în afara granițelor țării (incluzându-i pe românii care trăiesc în comunitățile din diaspora, dar și pe cei din comunitățile istorice și tradiționale din țările aflate în vecinătatea României).

Este pentru prima dată când toate ministerele care au competență în problematica românilor care lucrează, studiază sau locuiesc în afara granițelor țării s-au reunit într-o campanie comună, care vizează informarea cetățenilor români cu privire la potențialele riscuri la care se supun în momentul când iau decizia de a lucra în străinătate fără a avea un contract de muncă legal, fără a cunoaște limba statului de rezidență și fără a ști care le sunt drepturile, libertățile și responsabilitățile în calitate de cetățeni europeni.

Campania națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” își propune să-i ajute pe românii care s-au hotărât să lucreze în străinătate, oferindu-le informații care le sunt de mare folos.

Cornelia RĂDULESCU