Îți dorești o țară ca afară? Muncește în străinătate!

283 locuri de muncă sunt vacante în această perioadă în țările din Uniunea Europeană. În Olanda sunt 125 locuri de muncă pentru: muncitor în sera de flori, muncitor în producția de roșii, muncitor necalificat în grădinărit şi horticultură, operator la mașini și utilaje pentru fabricarea produselor alimentare, procesor bulbi de flori, procesor de flori și plante în seră.

În Germania sunt 54 locuri de muncă pentru: ajutor la curățenie, bucătar, bufetier, cameristă, chef de pârtie, chef de rang, commis de rang, consultant IT, demichef de rang, dezvoltator software, electrician,îngrijitor persoane vârstnice în azil, instalator instalații sanitare, de încălzire și gaz, junior sous chef, lăcătuș, manager recepție, mecanic de proces -mașini producție muluri, mecanic -mașini de prelucrare a plasticului, ospătar, parchetar, personal în domeniul gastronomiei de sistem, preparator de înghețată, recepționer, șef de echipă, specialist IT, sudor, tâmplar, tehnician electrician/electronist, zidar.

Multe locuri de muncă disponibile sunt și în Austria, 32. aceștia cauză montator de mobilă. În Norvegia -18 locuri de muncăpentru: antrenor de gimnastică ritmică, mecanic auto, ospătar, tinichigiu auto, vopsitor auto. În Spania sunt 15 locuri de muncă pentru: tehnician mecanic și electric la întreținere echipamente.

Alte locuri de muncă mai sunt în Slovacia -12 locuri de muncă pentru: sticlar; Ungaria -10 locuri de muncă pentru: montator structuri metalice, sudor; Finlanda -10 locuri de muncă pentru: instalator de schele; Belgia -5 locuri de muncă pentru: lucrător în agricultură; Franța -2 locuri de muncă: bucătar, șef de sală.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot prezenta la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Claudiu DUMITRACHE