ISU “A.D. Ghica” Teleorman – Acţiune de neutralizare a muniţiei rămase neexplodate

Premergător acţiunii de neutralizare a muniţiei rămase neexplodate, care va avea loc astăzi în intervalul de timp 8.30 -15.00 pe un teren aflat în raza comunei Poroschia, ieri la sediul I.S.U. “A.D.Ghica” al Judeţului Teleorman, în prezenţa inspectorului şef , colonelul Liviu Sandu Sorinel şi a ofiţerului George Marius, a fost prezentat un raport privind asanarea teritoriului judeţului Teleorman de muniţia rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.
În cadrul conferinţei, au fost prezentate tipurile de muniţii rămase neexplodate, care au fost descoperite pe teritoriul judeţului nostru, misiunile de ridicare a muniţiilor, care au fost executate pe parcursul anului în curs, situaţia misiunilor pirotehnice din ultimii cinci ani 2009 – 2013, dar şi aspecte privind obligaţiile cetăţenilor în cazul în care aceştia descoperă din întâmplare existenţa muniţiilor rămase neexplodate.
Cu această ocazie a fost prezentat şi un film documentar de scurt metraj privind pericolele la care sunt expuse persoanele care nu respectă regulile stricte în situaţia în care au de a face cu muniţia neexplodată.
Imaginile vizionate au avut un puternic impact emoţional, însă acestea au fost difuzate cu scop constructiv.
În ceea ce priveşte acţiunea de astăzi, se va trece la distrugerea muniţiilor colectate de pirotehniştii teleormăneni în decursul ultimilor trei ani, aceasta fiind singura misiune a specialiştilor din cadrul ISU “A.D. Ghica”, care nu este limitată de timp.
Şi pentru că acţiunea impune un grad ridicat de protecţie a cetăţenilor, în momentul exploziei, pe un anumit sector din drumul judeţean 504, circulaţia va fi restricţionată.

M.M.