IȘJ Teleorman: Cursuri suspendate la Alexandria și Perii Broșteni

În data de 21 februarie 2020, în unitățile de învățământ din județul Teleorman au fost confirmate 9 cazuri de gripă.

Pe zone, situația este următoarea: pe zonele Videle și Roșiorii de Vede nu au fost înregistrate asemenea cazuri, pe zona Alexandria au fost declarate 7 cazuri, 6 cazuri la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul”, un caz la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, pe zona Zimnicea- un caz la Liceul Teoretic Zimnicea, iar pe zona Turnu Măgurele- un caz, la Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân”.

Referitor la suspendarea cursurilor, IȘJ Teleorman precizează că la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Alexandria, la nivelul clasei pregătitoare A, unde au fost confirmate 5 cazuri de gripă, Consiliul de Administrație al unității de învățământ, în urma consultării Direcției de Sănătate Publică Teleorman, a hotărât suspendarea cursurilor la clasa respectivă, pentru trei zile (19.02.2020- 21.02.2020), 22 de elevi fiind afectați de această situație.

De asemenea, la Școala Gimnazială nr. 2 Perii Broșteni și Grădinița cu Program Normal nr. 2 Perii Broșteni, structuri ale Liceului Teoretic Olteni, ca urmare a înregistrării unui număr mare de absenți (peste 20% timp de trei zile consecutiv), Consiliul de Administrație al unității a hotărât suspendarea cursurilor după cum urmează: nivel preșcolar – în ziua de 21 februarie 2020, 15 preșcolari afectați; nivel primar- în ziua de 21 februarie 2020, 20 elevi afectați; nivel gimnazial- în zilele de 20 și 21 februarie 2020, 22 elevi afectați.

Cornelia RĂDULESCU