Ioan Niculae la închisoare

După ce s-a întors vineri, 19 februarie 2021, din Italia cu avionul, magnatul Ioan Niculae a fost așteptat la aeroport de polițiștii care l-au reținut. După două ore petrecute în sediul aeroportului, acesta a fost dus la penitenciarul Rahova.

Omul de afaceri Ioan Niculae, patronul holdingului Interagro şi al clubului de fotbal Astra Giurgiu, a fost condamnat definitiv, joi, 18 februarie, la 5 ani de închisoare cu executare. Decizia a fost dată de Curtea de Apel Bucureşti, după ce, Tribunalul Bucureşti îl condamnase la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la evaziune fiscală, instigare la spălare a banilor şi cumparare de influenţă. Decizia Curții de Apel este definitivă și nu mai poate fi atacată. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei.

În ce privește pe actuala soţie a miliardarului, Nicoleta Mariana Niculae, fostă Toncea, Curtea de Apel a menținut aceeași pedeapsă pe care a dat-o și Tribunalul București în faza de fond a procesului, respectiv o condamnare de 3 ani cu suspendare, pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare a banilor. Ioan Niculae s-a remarcat prin faptul că a susținut cât de cât dezvoltarea orașului Zimnicea, drept pentru care actualul primar Petre Pârvu ar trebui să-i fie recunoscător. Ioan Niculae s-a mai remarcat pentru faptul că în perioada în care Victor Ponta era premier, din interes pur financiar s-a alăturat muncitorilor de la Combinatul chimic din Turnu Măgurele și a intrat în grevă, solicitând achiziționarea de gaz mai ieftin pentru combinat.

Astazi nu se știe daca Ioan Nicolae va executa toată pedeapsa de 5 ani la Rahova alături de cunoștința sa Liviu Nicolae Dragnea, fostul președinte al Partidului Social Democat sau va sta după gratii probabil doar un an și ceva, beneficiind de o reducere a pedepsei având în vedere că are peste 60 de ani, dar și de scăderea perioadei deja petrecută după gratii, la precedenta condamnare, de un an și aproape 4 luni.

Ioan DUMITRESCU

Lasă un răspuns