Invitaţie la Berlin: Reprezentanţii cooperativelor agricole pot participa gratuit la Forumul business al COGECA

În zilele de 14 şi 15 mai 2014, în Germania, la Berlin, va avea loc Forumul bussines al preşedinţiei COGECA, la care vor participa reprezentanţi ai cooperativelor agricole din toate statele membre ale Uniunii Europene. După cum informează conducerea Federaţiei Naţionale Pro Agro, singura federaţie din ţara noastră cu drepturi depline afiliată la COPA-COGECA, la la forumul de la Berlin vor avea acces gratuit şi reprezentanţii cooperativelor agricole din România. Accesul gratuit se datorează apartenenţei Federaţiei Naţionale Pro Agro la COPA COGEPA, fiind membru al acesteia din septembrie 2013.
COGECA (Cooperative agricole europene) a fost înfiinţată în anul 1959, reuneşte 31 de organizaţii ale cooperativelor agricole din Uniunea Europeană, fiind una dintre cele mai mari şi mai active structuri de reprezentare a intereselor fermierilor din cele 26 de state europene.la Bruxelles. O organizaţie foarte puternică, cu un cuvânt important în elaborarea politicilor agricole de către organismele europene de la Bruxelles.
Potrivit comunicatului Federaţiei Naţionale Pro Agro, forumul business de la Berlin al Preşedinţiei COGECA este o bună ocazie de a desfăşura un schimb privilegiat de opinii între reprezentanţii organizaţiilor membre ale Cogeca şi liderii unor cooperative agricole de succes din UE. Dezbaterea se va concentra pe modul în care cooperativele agricole europene fruntaşe fac faţă condiţiilor economice dificile. Directorii generali vor explica modul în care vor continua procesul de integrare în piaţa globală, pentru a dezvolta economiile, punând în practică cele mai rentabile soluţii, asigurând totodată factorii de producţie necesari agricultorilor.
Prof. Dr. Harald Von Witzke, de la Humboldt Universitatea din Berlin, va prezenta “evoluţiile de pe piaţa agroalimentară şi problemele de strategie comercială pentru cooperativele agricole”.

George ZAVERA