Intervenţii pe timpul codului portocaliu

În cursul zilei de miercuri 29 ianuarie 2014, zi în care judeţul Teleormanul s-a aflat sub incidenţa codului portocaliu, echipajele Comandamentului Local pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit rapid alături de drumari acolo unde au apărut probleme în trafic. Aşa că, în intervalul orar 10.15 – 12.24, autospeciala Formaţiunii de Protecţie Civilă (AFAC), din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman a fost solicitată să intervină pentru scoaterea a două autoturisme blocate în zăpadă pe D.J. 504, ce leagă localităţile Alexandria şi Cernetu. Pasagerii autoturismelor au ajuns în cele din urmă la destinaţie, în siguranţă.
În cel de al doilea caz, la care s-a intervenit în jurul orelor 12.15, personalul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Turnu Măgurele a intervenit pentru deblocarea unui autotren, care a derapat, blocând intersecţia Şoselei de centură a oraşului. În acest caz misiunea de dezăpezire şi repunere a autotrenului pe carosabil, fost executată fără a fi întâmpinate probleme deosebite.
Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă precizează faptul că toate urgenţe medicale din judeţ au fost preluate în condiţii normale, iar pacienţii au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Având în vedere avertizarea meteorologică şi evoluţia fenomenelor meteo în judeţul nostru, se menţin recomandările făcute în această perioadă către populaţie.
Şi pentru că se anunţă în continuare temperaturi extrem de scăzute la nivelul judeţului nostru, în următoarele zile Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A. D. Ghica” al judeţului Teleorman recomandă în continuare cetăţenilor să verifice sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, pentru a preveni eventualele incidente cauzate de defecţiuni tehnice şi evitarea inhalării de fum şi gaze toxice.
De asemenea se recomandă utilizarea doar a mijloacelor de încălzire fără defecţiuni sau improvizaţii pentru încălzirea locuinţelor.
Se interzice suprasolicitarea instalaţiilor electrice din locuinţe sau de la locul de muncă, iar amplasarea mijloacelor de încălzire trebuie să se facă departe de materialele combustibile.
Şi chiar dacă judeţul Teleorman a ieşit de sub incidenţa codului portocaliu, persoanele în vârstă, copiii, femeile gravide şi pe cei cu probleme de sănătate trebuie a fi protejaţi în continuare de ger.

M.M.