Intervenții pe bandă rulantă ale pompierilor teleormăneni, în weekend

De un sfârșit de săptămână aglomerat au avut parte pompierii teleormăneni, salvatorii fiind solicitați să intervină pentru stingerea unor incendii declanșate la locuințe, la un autoturism sau la vegetația uscată.

Încă de vineri, 5 octombrie 2018, pe numărul unic de urgență 112 au fost anunțate trei incendii la trei locuințe din localitățile Islaz, Izbiceni și Merișani. Din fericire, la niciunul dintre aceste evenimente nu s-au înregistrat victime.

Primul incendiu, declanșat la o locuință din Islaz, a fost anunțat pe numărul 112 la ora 16:33. Pentru asigurarea unei intervenții rapide, prin dispeceratul comun ISU-Ambulanță, s-a alertat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Islaz care, cu autospeciala de stingere din dotare, s-a deplasat imediat la locul evenimentului, luând măsuri de localizare a focului până la sosirea pompierilor militari.

Flăcările au distrus o anexă a locuinței, care avea două camere și un hol. Focul a fost stins de forțele de intervenție după aproximativ o oră, în limitele găsite, pompierii reușind să salveze o casă de locuit aflată în imediata apropiere.

Pagubele materiale au fost estimate la suma de 15000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 30000 de lei.

Cauza probabilă a acestui incendiu a fost o lumânare aprinsă uitată în apropierea materialelor combustibile de un bătrân de aproximativ 80 de ani.

Un alt incendiu, declanșat la o locuință din localitatea Izbiceni, a fost anunțat pe numărul unic de urgență în jurul orei 18:30.

La acest eveniment au intervenit, în cooperare, pompierii militari din cadrul Detasamentului Turnu Măgurele, cei ai SVSU Izbiceni și cei de la SVSU Giuvărești, cu câte o autospecială de lucru cu apă și spumă.

La fața locului au ajuns prima dată pompierii civili din localitate care, până la sosirea militarilor, au evacuat din interiorul unei bucătării două butelii și au localizat focul.

Flăcările au fost stinse după aproximativ o oră, în stadiul în care au fost găsite, reușindu-se astfel salvarea casei de locuit estimată la peste 70000 de lei.

Valoarea pagubelor, reprezentând o bucătărie și un solar, a fost de aproape 7000 de lei.

Cauza probabila a incendiului: un scurtcircuit produs la instalația unui cuptor electric.

Câteva ore mai târziu, în jurul orelor 21:30, pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința unui cetățean din localitatea Merișani.

Două echipaje de stingere, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au reușit să localizeze focul la timp, înainte de a se propaga la întreaga locuință.

Incendiul a distrus o anexă a casei de locuit, mobilierul din interior, un pat, o saltea, un televizor și acoperișul realizat din lemn și țiglă, pe o suprafață de cca. 50 mp.

Valoarea bunurilor salvate, reprezentând casa de locuit, a fost apreciată la suma de 20000 de lei, iar cea a pagubelor la cca. 10000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la o lumânare uitată aprinsă de către proprietar.

Intervențiile au continuat sâmbătă și duminică, 6 și 7 octombrie. În noaptea de sâmbătă, proprietarul unei locuințe din localitatea Stejaru s-a trezit în mijlocul flăcărilor care-i cuprinseseră locuința. Cel mai probabil, cetățeanul a adormit lâsând o țigară aprinsă, aceasta fiind cea mai probabilă cauză privind izbucnirea incendiului la locuința sa.

Din fericire, proprietarul s-a trezit la timp, a observat incendiul care cuprinse o parte din locuință, a ieșit repede afară și a încercat să stingă de unul singur focul.

Evenimentul a fost observat destul de târziu de către unul din vecini care, fără să stea pe gânduri, a sunat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, solicitând ajutorul pompierilor.

La fața locului au ajuns imediat două echipaje din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu două autospeciale de stingere, care au localizat și lichidat focul în limitele găsite, după aproximativ două ore și jumătate.

Au ars ori au fost distruse de foc tâmplăria, mobilierul și mai multe materiale textile din două camere de locuit, acoperișul realizat din astereală din lemn și tablă, pe cca. 50 mp, precum și mai multe materiale de uz gospodăresc dintr-o anexă construită din paiantă, pe o suprafață de aprox. 4 mp.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 15000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 20000 de lei.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00:48, pompierii militari au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la un autoturism parcat pe strada Dunării, în zona Peco, din municipiul Alexandria, cu pericol de propagare la mai multe autovehicule aflate în apropiere.

Sosiți la fața locului cu o autospecială de stingere, pompierii militari au constatat faptul că incendiul se manifesta la compartimentul motor, fiind afectată și caroseria unui autoturism parcat în apropiere.

Incendiul a fost localizat și lichidat rapid, în limitele găsite, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 10000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 15000 de lei.

Duminică seara, în jurul orelor 19:30, trei subofițeri din cadrul Detașamentului Alexandria a intervenit cu 1 ASAS pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată pe varianta ocolitoare a municipiului Alexandria (spre Lăceni).

M. MEILĂ