Întâlnire transnațională, organizată de ISJ Teleorman, în cadrul programului ERASMUS+ 2014-2020

În ultima săptămână a lunii trecute, între 26-29 noiembrie 2018, a avut loc cea de-a patra întâlnire transnațională din cadrul proiectului de parteneriat strategic KA2, finanţat de Comisia Europeană prin programul ERASMUS+ 2014-2020, „OUTSIDE THE CLASSROOMS: EXTRA-CURRICULAR ACTIVITIES”, coordonat de Sivas Provincial Directorate of National Education (Turcia).

La activitățile derulate în cele trei zile au participat reprezentanții organizației coordonatoare și partenerii din cadrul proiectului.

Cu această ocazie, Inspectoratul Școlar Județean, în calitate de gazdă a acestei întâlniri, a organizat acțiuni care au avut ca scop un schimb de experiență referitor la organizarea și desfășurarea activităților extracurriculare, care au evidenţiat implicarea unităţilor de învăţământ vizitate în tema generală a parteneriatului.

În perioada menționată, participanții au vizitat patru unități de învățământ din Alexandria – Școala Gimnazială „Ştefan cel Mare”, Şcoala Gimnazială „Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” și Palatul Copiilor Alexandria – și două unități de învățământ din Roșiorii de Vede: Şcoala Gimnazială „Zaharia Stancu” şi Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”. Elevii și cadrele didactice din cadrul acestor unități de învățământ au prezentat proiecte naţionale şi internaţionale pe care le-au desfășurat, activităţi extracurriculare de succes care încurajează talentul și ajută la obținerea performanțelor copiilor și tinerilor în domeniul artistic și cultural. Exemplele de bună practică prezentate au contribuit la dezvoltarea personală și profesională a elevilor, la întărirea colaborării unităților de învățământ cu autoritățile publice locale și cu alți parteneri educaționali.

Printre activitățile care urmează să se desfășoare, în viitor, la nivelul parteneriatului internațional, amintim: organizarea, la nivel naţional, a unor workshop-uri cu cadre didactice din școli gimnaziale și liceale în vederea analizei și dezvoltării unor exemple de succes referitoare la activitățile extracurriculare și derularea unui proiect de tip etwinning în care vor fi implicate un număr minim de 3 unități școlare din fiecare țară parteneră, având ca temă valorificarea experienței în domeniul activităților educative extracurriculare. Activitatea de pe platforma etwinning urmărește dezvoltarea de parteneriate internaționale prin corespondență online.

M. MEILĂ