Insula, motiv de proces

Societatea comercială Tel Drum, despre care se vorbește că ar aparține lui Liviu Nicolae Dragnea, dar nu s-a putut dovedi aceasta, a dat în judecată Consiliul Județean Teleorman, și cere înapoi insula Belina și Brațul Pavel, unde se presupune că îi place președintelui Partidului Social Democrat să meargă la pescuit. Tel Drum cere suspendarea hotărârii prin care Belina și Brațul Pavel au revenit administrației Apelor Române. Procesul a fost deschis la Tribunalul Teleorman, din Alexandria, și avea primul termen de judecată pe 23 ianuarie 2019. Președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu a declarant că instituția pe care o conduce va fi reprezentată de juriștii Consiliului. La sfârșitul lunii noiembrie 2018, Consiliul Județean Teleorman a adoptat un proiect de hotărâre prin care cele două propietăți au trecut din nou în proprietatea statului ,după ce cinci ani s-au aflat în inchirierea Tel Drum, care după cum spune președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu, nu au făcut nici o investiție.

Nu s-a realizat nimic în interes public. Hotărârea Consiliului Județean Teleorman a fost aprobată cu majoritatea voturilor, dar și cu cinci abțineri ale opoziției. Inițial, cele două obiective, insula Belina și Brațul Pavel au fost trecute în domeniul public al județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean ”în vederea reabilitării și valorificării cadrului natural al zonei Dunării- Insula Belina-Brațul Pavel”. Președintele Consiliului Județean Teleorman a declarat că este păcat să nu se facă investiții la cele două locații care sunt pe teritoriul județului nostru.

În altă ordine de idei, Dănuț Cristescu, președintele social-democrat al Consiliului Județean Teleorman, apreciază că foarte curând Partidul Social Democrat își va face cunoscută lista candidaților pentru alegerile pentru Parlamentul European. Dănuț Cristescu își dorește și speră ca PSD-ul să obțină cel mai bun scor.

Referindu-se la alegerile prezidențiale pentru Palatul Cotroceni, alegeri care vor avea loc în iarna anului 2019, președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, susține că este timp pentru nominalizarea candidatului social-democrat. Dănuț Cristescu afirmă că este posibil ca PSD să aibă candidat comun cu alianții de la guvernare, Alianța Liberalilor și Democraților. Președintele Dănuț Cristescu nu ascunde faptul că personal își dorește ca la alegerile prezidențiale să candideze Liviu Nicolae Dragnea, de altfel ca majoritatea social-democraților.

Ioan DUMITRESCU