Înșelați în propria casă! O familie din Alexandria a rămas fără 10.000 lei

Un bărbat din Alexandria a rămas fără toată agoniseala. Acesta a fost abordat la domiciliul său din Alexandria, de două femei, sub pretextul că dau de pomană pentru tatăl lor decedat.

Persoanele în cauză i-au înmânat bătrânului mai multe fructe și o bancnotă de 500 de lei, spunându-i să oprească 200 de lei și să le restituie restul.

Soția persoanei vătămate a mers într-o cameră să aducă restul de bani, în timp ce una dintre cele două femei a rămas în holul locuinței, iar cealaltă în cameră cu reclamantul. După ce persoana vătămată i-a înmânat banii femeii din casă, acesta a plecat grăbită, sub pretextul că aduce alte alimente, iar cea de-a doua femei nu a mai fost văzută. La scurt timp după plecarea celor două, persoana vătămată a constatat că portofelul din care luase banii lipsește, acesta conținând suma de aproximativ 10.000 lei.

Polițiștii teleormăneni ne sfătuiesc să prevenim astfel de întâmplări. A preveni înseamnă a atrage atenţia cuiva asupra consecinţelor negative ale unor acţiuni, a informa în prealabil, a avertiza, a lua măsuri de precauţie pentru a înlătura ceva neplăcut, a preîntâmpina săvârşirea unor fapte care prezintă pericol social, fapte ce contravin legilor.

O dată fapta săvârşită, ea are drept consecinţă tragerea la răspundere a făptuitorului şi crearea unui prejudiciu victimei.

Deşi teama de a deveni victimă este cu mult mai mare decât posibilitatea acestui fapt, mulţi cetăţeni nu-şi iau nici cele mai simple măsuri de prevenire. Adeseori, pe lângă faptul că este indiferent la ceea ce se întâmplă cu semenii lui, cetăţeanul nu face nimic pentru a se apăra pe el însuşi – aşteptând să fie protejat de forţa publică.

Dacă cetăţeanul şi-ar lua cele mai elementare măsuri de autoprotecţie, cu siguranţă că infractorii nu ar reuşi cu atâta uşurinţă să-şi realizeze scopul propus şi nici cetăţeanul nu ar mai ajunge atât de frecvent în postura de victimă.

Cu toate acestea, încă sunt cazuri în care persoanele cred în ,,bunăvoința,, acestor categorii de persoane.

Dacă aţi devenit victimă, anunţaţi IMEDIAT Poliţia! Împărtăşiţi şi cu alţii aceste informaţii, avertizaţi în special persoanele în vârstă!

C.D.