Înscrierile în clasa pregătitoare, la final

Ieri, 30 martie 2017 a fost ultima zi în care copiii au putut fi înscriși în clasa pregătitoare în anul școlar 2017-2018. Potrivit calendarului de înscriere în învățământul primar 2017-2018, în intervalul 24-30 martie 2017, părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în prima etapă, desfășurată în intervalul 27 februarie-16 martie, au completat cererile de înscriere în clasa pregătitoare la unitățile de învățământ în care mai existau locuri disponibile.

La nivelul județului Teleorman, după finalizarea primei etape au mai rămas disponibile 484 de locuri pentru etapa a II-a.

În prima etapă, în județul Teleorman, din totalul celor 2151 cereri de înscriere depuse, au fost admise 99%, adică 2129 cereri. Au rămas nerezolvate 22 de cereri de înscriere, soluționate în cadrul celei de-a doua etape.

Așa cum era de așteptat, cele mai solicitate unități de învățământ din Alexandria au fost Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” și Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare”. De altfel, acestea sunt unitățile de învățământ din municipiul reședință de județ în care nu au mai fost disponibile locuri pentru cea de-a II-a etapă.

Termenul pentru procesarea cererilor depuse în etapa a II-a este 5 aprilie. Pe 6 aprilie vor fi afișate, la fiecare unitate de învățământ, listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Dacă și după cea de-a doua etapă de înscriere vor exista cazuri de copii rămași neînscriși, în perioada 7-13 aprilie, ISJ Teleorman va fi centraliza şi soluţiona cererile depuse de părinții acestor copii.

Soluționarea de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar se va face luând în calcul, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

M. MEILĂ