Încep evaluările naționale ale elevilor din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

După simulările examenelor naționale, care i-au vizat pe elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a şi ale căror rezultate au fost afişate săptămâna trecută, a venit rândul elevilor din clasele a II-a, a IV-a a şi a VI-a să treacă prin emoţii. În perioada imediat următoare se va desfăşura evaluarea naţională la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Săptămâna viitoare, pe 10 aprilie, elevii clasei a II-a vor primii testaţi, la proba scrisă la limba română şi limba maternă. Ziua următoare,micuţii din clasa a II-a vor fi evaluaţi la proba de citit la limba română şi limba maternă, iar în 12 aprilie va avea loc proba la matematică. În data de 13 aprilie, se va desfăşura proba la limba română, pentru minorităţile naţionale, scris şi citit.

Imediat după vacanţa de Paşti, în data de 3 mai, elevii din clasa a IV-a vor susţine proba scrisă la limba română, în 4 mai va avea loc proba la matematică, iar în 5 mai, proba la limba maternă.

Ultimii testaţi vor fi elevii din clasa a VI-a. Evaluarea acestora se va desfăşura în ziua de 10 mai, când are loc proba la matematică şi în data de 11 mai, când se desfăşoară proba la ştiinţe ale naturii.

Notele obţinute la aceste evaluări nu vor fi trecute în catalog, scopul acestor testări naționale fiind evaluarea elevilor din ciclul primar și gimnazial pentru a vedea stadiul cunoștințelor dobândite în anii de studiu.

M. MEILĂ