Incendiu puternic! O persoană a murit

Doi bătrâni au ars de vii propria casă. Pentru una dintre victime nu s-a mai putut face nimic, fiind declarat decesul.

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Crângu, cu posibile persoane surprinse în interior.

Ajunși la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, salvatorii turneni au găsit două victime, o femeie de circa 75 de ani, cu arsuri pe aproape 90 la sută din suprafața corpului și un bărbat, de aproximativ 80 de ani, în stop cardiorespirator, cu arsuri la nivelul corpului.

Femeia a fost preluată de echipajul SMURD împreună cu personalul medical al SAJ Teleorman sosit în sprijin și transportată la UPU Alexandria pentru îngrijiri de specialitate.

În cazul bărbatului, s-au început manevrele de resuscitare de către paramedicii SMURD, însă după efectuarea protocolului, echipajul medical al SAJ Teleorman a declarat decesul acestuia.

Incendiul, ce se manifesta generalizat, în interiorul a 3 camere de locuit și la acoperișul casei pe circa 100 metri pătrați, a fost localizat și lichidat de pompierii turneni în limitele găsite.

Din interiorul locuinței au fost evacuate 2 butelii ce prezentau pericol de explozie.

Cauza probabilă a incendiului a fost coșul de fum deteriorat care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din podul locuinței.

În vederea protejării vieții și bunurilor materiale, pompierii recomandă cetățenilor să respecte măsurile de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece.

“Evitați supraîncălzirea sobelor, deoarece prin căldura radiată acestea pot aprinde obiectele din jur. Depozitați jarul și cenușa numai în gropi special amenajate. Amplasați lemnele și hainele la o distanță de minim 1 m față de sobele metalice, respectiv 50 cm față de cele din teracotă”, spun pompierii din Teleorman.

C. DUMITRACHE