Incendiu la o gospodărie din Lada * Întregul imobil, amenințat de flăcări

Aproximativ 4 tone de lemne de foc, un hambar în care se aflau cca. 2 tone de cereale, o bucătărie și un dormitor al unei locuințe din localitatea Lada au fost distruse de un incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. Evenimentul a fost anunțat, pe numărul unic de urgență 112, luni, 26 noiembrie 2018, în jurul orelor 17:00. Pentru stingerea focului la fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Dobrotești și de la Detașamentul Roșiorii de Vede. Aceștia au intervenit cu câte o autospecială de stingere cu apă și spumă, flăcările amenințând întregul imobil.

Militarii au reușit să localizeze incendiul în limitele găsite, stingerea totală a acestuia fiind realizată după aproape patru ore de intervenție.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din vina coșului de fum, neprotejat termmic față de materialele combustibile. Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime.

M. MEILĂ