Incendiu la Liceul Teoretic “A.I. Cuza”

Peste 400 de elevi de la Liceul “A.I. Cuza” din Alexandria au fost evacuaţi după producerea unui incendiu, ieri, în jurul orelor 11.25. Pentru aceştia, dar şi pentru cei care urmau să intre la orele de după amiază, cursurile vor fi întrerupte pentru o perioadă de timp necunoscută.
Incendiul s-a produs la magazia de lemne, acolo unde erau depozitate materiale combustibile, iar pentru stingerea acestuia, la faţa locului s-au deplasat trei autospeciale cu apă şi spumă şi o autospecială de tip SMURD.
La sosirea echipajelor de pompieri din cadrul Detaşamentului Alexandria, flăcările se manifestau violent la magazia de lemne, iar elevii care se aflau la cursuri fuseseră deja evacuaţi din instituţia de învăţământ.
Şi chiar dacă focul nu a afectat clădirea, fumul dens a cuprins tot liceul, iar la unele săli de clasă de la parterul instituţiei au fost sparte geamurile.
Incendiul a fost stins în mai puţin de o oră, însă din cauza fumului dens şi a apei care a pătruns în sălile de la parterul liceului, cursurile vor fi întrerupte pentru o perioadă.
Iar pentru o mai mare siguranţă, a fost nevoie de intervenţia unui buldo-escavator care a dărâmat această anexă, operaţiune care ar fi trebuit să fie făcută cu mult timp în urmă, după cum afirmau unele persoane aflate la faţa locului.
Referitor la cauza care a condus la propagarea incendiului, colonelul Remus Mârlogeanu, prim adjunct al inspectorului şef, al I.S.U. “A.D.Ghica”, a declarat că de abia în urma cercetărilor efectuate de o comisie se va stabili şi cauza probabilă a incendiului. Domnia sa a mai spus că aici poate fi vorba de un scurt circuit, dar şi de neglijenţa magazionerului, care a părăsit incinta lăsând uşa deschisă la momentul incendiului.

Mirel MANAFU