Incendiu într-o gospodărie! Proprietarul a ajuns la spital cu arsuri de gradul 2

Un incendiu a izbucnit la o locuință din localitatea Poiana. Pompierii militari turneni cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă au reușit să stingă flăcările.

Echipajul SMURD a preluat și a transportat la spital o victimă, un bărbat de 48 de ani, cu arsuri de gradul II la nivelul membrelor superioare, rezultate din încercarea sa de a stinge focul până la sosirea pompierilor. Cauza probabilă a incendiului a fost o lumânare uitată aprinsă în bucătărie, aceasta aprinzând bunurile materiale ușor combustibile amplasate în apropiere.

Și nu sunt singurele intervenții ale pompierilor. În ultimele 24 de ore, pompierii din Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 35 de evenimente. 18 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave. 2 accidente rutiere, produse pe DN 52 și DN 51, în apropierea localităților Furculești și Ciuperceni, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. O misiune în sprijinul echipajului medical SAJ Teleorman, pentru preluarea unei persoane supraponderale, cu probleme de sănătate, în vederea transportării la spital. O intervenție pentru îndepărtarea unui autoturism de pe calea ferată, pe raza localității Buzescu, posibil blocat din cauza unor defecțiuni tehnice. 6 transporturi de persoane confirmate ori suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești. 2 misiuni de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman. 4 decontaminări ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus.

Tot în cursul zilei de ieri, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au verificat din punct de vedere al respectării normelor de prevenire și stingere a incendiilor un operator economic din domeniul comerțului, aplicând pentru neregulile constatate 2 sancțiuni contravenționale. Pe timpul acestui control, pompierii au efectuat și o activitate de informare și instruire a personalului angajat cu privire la modul de comportare și asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus, pompierii militari teleormăneni și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control au efectuat 12 verificări cu privire la modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV 2 în locurile cu aglomerări de persoane, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 5 sancțiuni contravenționale.

De asemenea, voluntarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman și personalul structurilor de intervenție au efectuat 12 acțiuni de informare a cetățenilor, cu precădere în zonele cu aflux de persoane (piețe, târguri, zone comerciale, stații ale mijloacelor de transport în comun), pentru diseminarea materialelor de informare preventivă și transmiterea mesajelor audio.

C. DUMITRACHE