Incendiu de proporții în Valea Cireșului * O butelie a explodat în timpul intervenției

Pompierii militari teleormăneni au avut parte de o intervenție dificilă, joi noapte, în jurul orelor 21:30, când pe numărul unic de urgență 112 a fost anunțat un incendiu care se manifesta generalizat la o locuință din satul Valea Cireșului, comuna Botoroaga, potrivit unui comunicat de presă al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman. La fața locului au fost mobilizate forțe importante și mijloace de intervenție, primii sosiți la locul intervenției fiind militarii din cadrul Punctului de lucru Drăgănești Vlașca, cu două autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și pompieriii din cadrul Detașamentului Videle, cu încă o mașină de intervenție. Încă înainte de a ajunge la fața locului, salvatorii au întâmpinat probleme, aceștia nemaiputând înainta cu auspecialele de intervenție din cauza lucrărilor la rețeaua de canalizare și a noroiului care, pe alocuri, trecea de genunghi, existând riscul ca mașinile să rămână împotmolite.

Știind cât de prețioasă e fiecare secundă în astfel de situații, pompierii n-au stat prea mult pe gânduri și au întins imediat furtunurile până la gospodăria cuprinsă de foc, mai ales că focul se manifesta generalizat și exista riscul distrugerii întregii locuințe, dar și a extinderii focului la un garaj din imediata apropiere, în care se afla un autoturism.

Nu după mult timp, în sprijinul pompierilor au venit și autoritățile locale, respectiv primarul localității Botoroaga, Cojocaru Mihail, care a mobilizat un număr de peste 25 de cetățeni care i-au ajutat pe militari în timpul intervenției.

Pentru că incendiul se manifesta violent, forțele profesioniste au fost suplimentate cu încă un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, care a acționat la locul evenimentului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă.

Ca și când intervenția nu era destul de dificilă, o butelie a explodat în timp ce pompierii acționau pentru stingerea flăcărilor, însă, din fericire, nimeni n-a fost rănit. Alte două butelii au fost scoase din locuință de către pompieri.

După aproape două ore de luptă cu focul, incendiul a fost localizat în limitele găsite și stins. Astfel a fost salvată o parte din casa de locuit și garajul în care se afla autoturismul.

Flăcările au distrus o cameră, un hol, o bucătărie, acoperișul casei pe cca. 50% și mai multe anexe gospodărești pe o suprafață de peste 150 mp.

Din primele cercetări efectuate, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la instalația electrică a unui boiler cu defecțiuni. Din păcate, focul a fost observat și anunțat cu întârziere deoarece proprietarii imobilului locuiesc în orașul Videle, iar casa o vizitează ocazional.

M. MEILĂ