Incendiu de porporții în curtea mănăstirii Sf. Pantelimon. O persoană a decedat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 59 de ani, care lucra la un atelier de tâmplărie din curtea mănăstirii Sf. Pantelimon din localitatea Siliștea Gumești, și-a pierdut viața într-un incendiu ce a izbucnit la atelier în noaptea de vineri spre sâmbătă. Potrivit unui comunicat de presă al ISU Teleorman, în momentul producerii incendiului, în incinta atelierului se aflau trei persoane. Două dintre acestea au reușit să iasă la timp, însă bărbatul în vârstă de 59 de ani a fost prins în incendiu, pierzându-și viața.

Despre producerea evenimentului au fost anunțați pompierii militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, în jurul orelor 00:30. La fața locului s-au deplasat patru echipaje de la Detașamentul Roșiorii de Vede , cu 2 autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Pentru stingerea flăcărilor s-a acționat și cu o autospecială de lucru cu apă și spumă de la Punctul de lucru Dobrotești, cu o autocisternă cu apă de la Detașamentul de Pompieri Zimnicea și cu o autospecială cu apă de la Serviciulu Voluntar pentru Situații de Urgență Siliștea

La sosirea forțelor de intervenție focul se manifesta generalizat, la întreaga construcție, pe o suprafață de cca. 500 mp, fără pericol de extindere la alte imobile, acestea fiind amplasate la o distanță mai mare.

Intervenția a fost una de durată, salvatorii luptând cu flăcările timp de 7 ore.

Au ars ori au fost distruse bunuri estimate la suma de 100000 de lei, reprezentând acoperișul atelierului, realizat din astereală din lemn învelită cu țiglă ceramică, mai multe aparate și mașini electrice de prelucrare a lemnului, 3 b utelii de gaz, 2 autoturisme parcate în imediata apropeiere, 8 tone de lemne de fic și tablouri electrice trifazice.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, a reieșit că focul a izbucnit cel mai probabil de la un cablu electric care alimenta aparatele de prelucrare a lemnului.

M. MEILĂ