Încălzirea vremii triplează numărul de incendii de vegetație

Județul Teleorman se confruntă, în această perioadă, cu incendii de vegetație uscată. Seceta excesivă și prelungită a făcut ca vegetația să se aprindă ușor, punând în pericol bunuri materiale și îngreunând traficul rutier.

Lipsa îndelungată a precipipațiilor a făcut ca numărul incendiilor de vegetație uscată să crească alarmant, în ultima perioadă, în județul Teleorman.

În doar două zile, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 14 astfel deincendii, care puneau în pericol bunurile materiale din gospodăriile cetățenilor ori viața oamenilor și participanții la traficul rutier, din cauza fumului degajat. Incendiile, care s-au manifestat pe raza localităților din aproape tot județul au avut o cauză probabilă comună, și anume „focul deschis în spații deschise”.

”Zilele acestea, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 14 incendii de vegetație uscată și resturi menajere, acestea putând pune în pericol bunurile materiale din gospodăriile cetățenilor ori viața oamenilor, participanți la traficul rutier, deoarece fumul degajat a îngreunat circulația pe anumite sectoare de drum.

Incendiile, care s-au manifestat pe raza localităților Turnu Măgurele (2 evenimente), Sârbeni, Fântânele, Cârlomanu, Scrioaștea (2 incendii), Vitănești, Copăceanca, Gratia, Olteni, Prunaru, Măgura și Călinești, au avut aproape în totalitate o cauză probabilă comună, și anume „focul deschis în spații deschise””, spun pompierii din Teleorman.

Pompierii militari teleormăneni atrag atenția că, potrivit legii, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Claudiu DUMITRACHE