Încă un prezidențiabil

În timp ce Partidul Național Liberal merge la sigur la alegerile prezidențiale din noiembrie cu actualul președinte Klaus Werner Iohannis, în timp ce Partidul Social Democrat se bâlbâie pe cine să riște la prezidențiale, pe Eugen Teodorovici sau pe Viorica Vasilica Dăncilă, și tocmai de aceea vor avea un congres pe 3 august, ca să-și stabilească prezidențiabilul, în timp ce la Alianța Liberalilor și Democraților președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, se cramponează să fie el prezidențiabilul ALDE sau chiar al alianței de guvernare, iar la Uniunea Salvați România, aflată în parteneriat cu Partidul PLUS se pare că va fi candidat Dan Barna, o nouă formațiune politică și-a lansat candidatul la alegerile prezidențiale: Partidul Poporului Umanist, apărut de nicăieri, dar cu candidat la alegerile prezidențiale o femeie. Este vorba de Ramona Ioana Bruynseels.

Și fiindcă este deja plecată în campania electorală pentru prezidențiale, Ramona Ioana Bruynseels (al cărei nume probabil, românii cu greu îl vor putea pronunța), ajunsă la Tulcea a declarat că este nevoie de un aeroport funcțional în Deltă, dar și de o infrastructură rutieră, ca și când președintele României construiește aeroporturi și șosele sau autostrăzi. ”Trebuie să ne gândim la proiecte inteligente prin care să creștem această zonă, prin care să-i susținem pe oamenii de afaceri locali în demersurile lor de a atrage mai mulți turiști, pentru că în final vom beneficia cu toții” a menționat candidata umaniștilor.

Ramona Ioana Bruynseels, candidata la alegerile prezidențiale este consilier de stat pentru mediu de afaceri în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă. Doamna Bruynseels este absolventă a Universității Harvard, Școala de Guvern John F. Kennedy, specialitatea Management în Administrație Publică. Are o experiență financiară de peste 10 ani în piețe financiare în domeniul băncilor. A primit diploma specială onorifică pentru bună guvernare. Iar acum vrea să candideze pentru președinția României, chiar și împotriva candidatului PSD pentru Palatul Cotroceni, care s-ar putea să fie tocmai Viorica Vasilica Dăncilă. Așa este în politică: nu ai mama, nu ai tată.

Ioan DUMITRESCU