Încă un partid în Teleorman

Pe măsură ce se apropie alegerile europarlamentare pentru Parlamentul Europei, în anul în care țara noastră are președinția Consiliului Uniunii Europene, dar și alegerile pentru președinția României, noi partide politice își fac apariția, precum ciupercile după ploaie. Astfel, în luna decembrie a anului trecut, fostul premier ”apolitic” Dacian Cioloș și-a structurat și chiar lansat formațiunea politică intitulată Partidul Libertății, Unității și Solidarității, pe scurt PLUS. Și la noi, în județul Teleorman, au fost create grupuri de initiativă, care să atragă oamenii spre PLUS, și parte din eforturile acestor grupuri au dat roade, chiar neașteptate. Astfel fiul primarului Valerică Cârciumaru, social-democrat, edil al municipiului Roșiorii de Vede, Iulian Cârciumaru, s-a înscris în PLUS, partidul lui Dacian Cioloș.

Grupul de initiativă al PLUS Teleorman susține că ”PLUS este partidul cu care vom schimba România în bine. Obiectivul nostru prioritar este să oferim țării o alternativă”. Vehiculul politic pe care Dacian Cioloș l-a botezat PLUS, și în care fiul primarului municipiului Roșiorii de Vede s-a înregimentat, este un proiect politic pentru schimbarea României. Iulian Cîrciumaru, fiul primarului social-democrat din Roșiorii de Vede, dovedește însă că nu întotdeauna ce naște din pisică, mănâncă șoareci.

Valerică Cârciumaru, primarul municipiului Roșiorii de Vede, a declarat că opțiunea fiului său, Iulian, om de 36 de ani, l-a afectat puternic sufletește și i-a făcut mari deservicii de imagine în plan politic. Primarul Valerică Cârciumaru mai declară că dânsul înțelege diferențele de opinii dintre generații, dar nu acceptă opțiunea fiului său.

În ceea ce privește administrația publică locală a municipiului Roșiorii de Vede, primarul Cârciumaru afirmă că deocamdată iarna aceasta a reușit să se descurce fără mari dificultăți, amintind și faptul că până acum iarna a fost blândă. Referindu-se la alegerile europarlamentare, primarul Valerică Cârciumaru speră ca Partidul Social Democrat să obțină cel puțin 17 fotolii de europarlamentar. Vorbind și despre alegerile pentru președinția României, Valerică Cârciumaru declară că deocamdată social-democrații nu au anunțat definitiv pe cine vor pentru Palatul Cotroceni, dar primarul Cârciumaru speră ca președinția țării să fie castigată de PSD. Lupta politică din sânul familiei Cârciumaru se va accentua o data cu alegerile europarlamentare și prezidențiale din acest an, când fiul va vota împotriva tatălui, tatăl împotriva fiului.

Ioan DUMITRESCU