În weekend, patru teleormăneni au murit în condiții suspecte

Printre sutele de solicitări pe care le primeşte personalul medical de pe ambulanțe în cursul unui weekend, majoritatea apelurilor vin din partea unor cetățeni care solicită, disperați, ajutor pentru cei dragi, pacienți cu diferite afecțiuni, în general. Mai dureros este atunci când solicitările pentru acordarea primului ajutor vin prea târziu pentru cei care ar fi putut fi salvați în ultimul moment. La opt astfel de cazuri au fost solicitate ambulanțele în perioada 1-4 februarie 2019, apelul la 112 în care se solicita intervenția ambulanțelor făcându-se prea târziu. Opt persoane au fost găsite decedate, cel mai tânăr dintre aceștia, un bărbat în vârstă de 33 de ani din Pleașov pierzându-și viața într-un mod cumplit. Acesta a murit sufocat, din cauza unui corp străin aflat în căile aeriene, după cum se arată în cel mai recent comunicat de presă al SAJ Teleorman. Fără viață, în stare de inconștiență, au fost găsiți și alți cinci teleormăneni, cu vârste între 60-80 de ani, iar un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Bragadiru, a fost găsit în casă, decedat, de către vecini. În acest caz, ca și în alte trei situații, morțile sunt considerate suspecte.

Mai puține solicitări la accidentele de circulație petrecute pe șoselele din județ au avut, în acest weekend, ambulanțele teleormănene. La un singur astfel de eveniment a fost solicitată ambulanța. Accidentul a avut loc între Alexandria și Vitănești, iar victima, o femeie în vârstă de 23 de ani, a refuzat transportul la spital.

Echipajul medical din cadrul SAJ Teleorman a ajuns și la 34 de copii bolnavi, la 42 de persoane care aveau probleme respiratorii minore, dar și 22 de cetățeni care au suferit aacidente vasculare cerebrale.

În total, în perioada 1-4 februarie 2018, ambulanțele teleormănene au afost solicitate la 553 de cazuri, după cum urmează: transfer interclinic+externări+CT-171; dureri abdominale sau de spate-66; cefalee-49; tuse, probleme respiratorii minore-42; febră-34; copii bolnavi-34; AVC-22; dureri toracice-19; intoxicații-17; persoane inconștiente-16; accidente diverse-15; sângerare-11; conflicte și agresiuni fizice-11; psihiatrie-10; leșin (sincopă)-9; obstetrică-ginecologie-5; căzuți în stradă-5; diabet zaharat-4; morți suspecte-4; alergii-3; boli nediagnosticat-2; victime din accidente rutiere-1; afecțiunie ale urechii-1; incidente provocate de animale/insecte-1; afecțiuni ale ochiului-1.

M. MEILĂ