În weekend 11 teleormăneni au fost găiți decedați, doi, în condiții suspecte

Solicitări pe bandă rulantă au avut ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman în intervalul 7-11 decembrie 2018, numărul apelurilor la 112, prin care s-a solicitat intervenția personalului medical de pe ambulanțe, fiind peste 600, în perioada menționată. Pentru 20 de persoane din Teleorman, găsite inconștiente, s-a solicitat ajutorul celor de pe ambulanțe. Din păcate, pentru șapte dintre aceștia nu s-a mai putut face nimic, decât să se constate decesul. Patru femei, cu vârste între 36-91 de ani și trei bărbați cu vârste între 47-78 de ani au fost găsiți inconștienți, decesul acestora fiind constatat de personalul medical de pe ambulanțele sosite la locul solicitărilor. Aceștia erau din: Merenii de Sus (femeie-91 de ani), Saelele (femeie-62 de ani), Sericu (bărbat-78 de ani), Blejești (bărbat-47 de ani), Valea Cireșului (femeie-36 de ani), Nanov (femeie – 44 de ani) și Vedea (bărbat – 64 de ani). Cea mai tânără dintre aceștia, femeia în vârstă de 36 de ani din localitatea Valea Cireșului, a fost găsită căzută în stradă.

Celelalți patru teleormăneni găsiți decedat au fost două femei cu vârste de 69 de ani, respectiv 91 de ani și doi bărbați cu vârste de 56 de ani și 81 de ani. Cele două femei au decedat în condiții suspecte, bărbatul în vârstă de 51 de ani a murit în urma unei insuficiențe respiratorii, iar bătrânul în vârstă de 81 de ani s-a spânzurat.

Și alți trei teleormăneni au încercat să-și ia viața în intervalul 7-11 decembrie 2018, aceștia fiind preluați de ambulanțele ajunse la locul solicitărilor și transportați la spitale pentru a primi îngrijiri mediccale de specialitate.

De primul ajutor al personalului medical de pe ambulanțele teleormănene au avut nevoie și nouă victime ale accidentelor de circulație petrecute pe șoselele din județ, în perioada menționată anterior. În urma evenimentelor rutiere petrecute în Alexandria, Buzescu, Roșiori de Vede și Fotăchești (Videle), persoanele rănite au suferit: politraumatisme, traumatism cranian și de umăr, traumatism membru superior, traumatism facial și plagă frontală. Două dintre victime au refuzat să fie transportate la spital.

În total, în întervalul 7-11 decembrie 2018, ambulanțele din cadrul SAJ Teleorman au fost solicitate la 660 de cazuri, după cum urmează: transfer interclinic+externări+CT-231; dureri abdominale sau de spate-65; cefalee-56; tuse, probleme respiratorii minore-52; copii bolnavi-31; accidente diverse-29; AVC-23; psihiatrie-22; persoane inconştiente-20; intoxicaţii-20; conflicte şi agresiuni fizice-19; dureri toracice-18; leşin (sincopă)-12; sângerare-11; victime din accidente rutiere-9; căzuţi în stradă-10; obstetrică-ginecologie-8; diabet zaharat-5; febră-4; tentative de suicid-3; arsuri-3; morţi suspecte-2; alergii-1; afecţiuni ale ochiului-1; convulsii-1; boli nediagnosticate-1.

M. MEILĂ