În ultimele trei zile, „doar” 29 intervenţii SMURD în Teleorman

Zilele trecute, în judeţul Teleorman au fost înregistrate doar 29 situaţii în care paramedicii de pe ambulanţele de tip SMURD au fost nevoiţi să intervină în unele situaţii, în care, pacienţii acuzau dureri abdominale, dureri lombare, cefalee, stări febrile, traumatisme, probleme respiratorii.
Pe lângă cazurile obişnuite, cu care aproape că ne-am familiarizat, paramedicii de pe ambulanţele SMURD, intervin şi în cazurile unor pacienţi cu probleme psihice.
Cu această ocazie, amintim şi noi doar câteva din situaţiile efectuate de paramedicii teleormăneni.
Este vorba despre acordarea primului ajutor şi transportarea de urgenţă la spital, în ziua de 23 martie, în jurul orelor 2 .00 dimineaţa, a unei paciente, Valentina R. în vârstă de 5 ani, din localitatea Poroschia, care prezenta stări febrile, frisoane şi vărsături. Aceasta a avut nevoie de îngrijiri medicale, care i-au fost acordate de medicii de la Spitalul de Urgenţă din Alexandria.
În ziua de 22 martie, în jurul orelor 10.08, paramedicii de la ambulanţa SMURD Alexandria, au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi transportarea la spital a pacientei Rada U. de 66 ani, care acuza dureri abdominale şi care era cunoscută ca având ciroză hepatică. Aceasta a fost transportată de urgenţă la Spitalul din Alexandria.
În aceeaşi zi, în jurul orelor 20.11, Gilda N. de 29 ani, de pe strada 1 Mai din Alexandria, care era însărcinată în 6 săptămâni, acuza dureri abdominale, cu stări de greaţă şi ameţeli.
În cazul acesteia, paramedicii au intervenit în monitorizarea şi transportarea la Spitalul de Urgenţă din Alexandria.
Duminică 24 martie 2013, în jurul orelor 18.53, paramedicii de la ambulanţa SMURD Zimnicea, au fost solicitaţi să intervină în localitatea Bujoru, în cazul Vasilicăi O. de 23 ani, care acuza dureri la membrele inferioare. Acestea au provenit în urma unei agresiuni fizice. Pacientei i s-a acordat primul ajutor şi ulterior a fost transportată la spitalul din localitatea Zimnicea.
Tot duminică, în jurul orelor 20.32 Ştefan N. în vârstă de 2 ani, din comuna Ciolăneşti, sat Ciolăneşti – Vale, prezenta stări febrile. În cazul acestuia, paramedicii de la SMURD Roşiorii de Vede, au monitorizat funcţiile vitale şi au acordat primul ajutor, apoi au transportat pacientul la Spitalul din Roşiorii de Vede.

Mirel MANAFU