În Teleorman peste 70 de programe de formare profesională a şomerilor

Începând cu luna februarie atât la nivel naţional, cât şi la nivel local, s-a dat startul la cursurile de formare profesională, în rândul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Aceste cursuri de formare profesională se organizează gratuit de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman
Potrivit reprezentanţilor AJOFM Teleorman, structura serviciilor de calificare/recalificare porneşte de la cursuri de meserii, până la cursuri de perfecţionare. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în evidenţele agenţiei, pot participa la programe de formare profesională care să le asigure creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale, în scopul mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.
În ceea ce priveşte Planul de Formare Profesională pentru anul 2013, AJOFM Teleorman îşi propune să organizeze un număr de 74 de programe de formare profesională în 14 meserii/ocupaţii, pentru un număr de 1.050 beneficiari.
Meseriile pentru care se vor organiza programe de formare profesională, pe parcursul anului 2013, sunt de agent de pază şi ordine, bucătar, comerciant – vânzător mărfuri alimentare, comunicare în limba engleză, inspector resurse umane, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, lucrător în creşterea animalelor, lucrător în cultura plantelor, lucrător în structuri pentru construcţii, operator confecţioner industrial, operator introducere, validare şi prelucrare date, ospătar – chelner – vânzător în unităţi de alimentaţie publică şi tâmplar universal.
Rămâne de văzut care va fi interesul şomerilor în participarea la cursurile de formare profesională.

Mirel MANAFU