În Teleorman peste 4000 de elevi s-au înscris la bacalaureat

Ieri, a început prima etapă a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, prin susţinerea probei A, de evaluare privind competenţele lingvistice la limba şi literatura română. Pentru această probă, care a fost programată pentru zilele de 10-12 iunie, în judeţul Teleorman, s-au înscris, un număr de 4088 de elevi.
Potrivit informaţiilor oficiale, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, dintre elevii înscrişi, aproximativ 800 sunt reprezentaţi de cei care nu au promovat examenul de bacalaureat, în sesiunile anilor precedenţi.
În regulamentul de participare la examenul de bacalaureat, este menţionat faptul că liceenii pot susţine examenul de bacalaureat de cel mult două ori, fără a plăti o taxă.
În ceea ce priveşte calendarul desfăşurării examenului de bacalaureat, acesta va continua cu proba B, privind evaluarea competenţelor lingvistice la limba şi literatura maternă. Iar în zilele de 17-21 iunie 2013, elevii vor susţine proba D, a evaluării competenţelor digitale.
Proba C, a bacalaureatului, este programată pentru perioada 25-28 iunie, şi se va susţine la evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
În perioada 1-5 iulie, se vor desfăşura probele scrise, ale examenului de bacalaureat, la limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, proba obligatorie a profilului şi proba la alegere, a profilului şi specializării.
Afişarea rezultatelor se va efectua în ziua de 8 iunie, până la ora 12.00.
În aceeaşi zi, dar în intervalul de timp 12.00 – 16.00, candidaţii care se consideră neîndreptăţiţi, au posibilitatea de a depune contestaţii. Rezolvarea acestora fiind programată pentru zilele de 9 – 11 iulie.
În ceea ce priveşte rezultatele finale, acestea se vor afişa în ziua de 12 iulie 2013.
Iar elevii care nu vor reuşi promovarea primei sesiuni a examenului de bacalaureat, se pot înscrie şi la cea de a doua sesiune a examenului, programată pentru lunile august – septembrie.

Mirel MANAFU