În Teleorman, opt drumuri judeţe au probleme

Judeţul Teleorman nu a scăpat încă de blocajele create în urma căderilor masive de zăpadă, dar şi de efectele vântului puternic care nu au făcut altceva decât să ducă la formarea de troiene şi implicit blocarea drumurilor, şi până la izolarea unor localităţi.
De aproximativ o săptămână, autorităţile judeţene şi locale se luptă cu nămeţii de zăpadă încercând să deblocheze căile de acces spre localităţile rurale.
Şi chiar dacă la ora actuală nu mai sunt localităţi izolate, ori lipsite de alimentarea cu energie electrică iar pe drumurile naţionale se circulă în condiţii de iarnă, nu aceeaşi situaţie este şi în cazul drumurilor judeţene care încă mai sunt blocate pe anumite tronsoane. Iar pe alte sectoare se circulă cu greutate pe un singur fir.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, informează populaţia că la nivelul judeţului nostru, ieri dimineaţă în jurul orelor 9.00, trei drumuri erau încă închise pe anumite tronsoane, iar pe alte cinci traficul se realiza pe un singur fir.
Drumurile judeţene închise pe anumite tronsoane sunt: DJ 504 Alexandria – Cernetu, DJ 612 Sfinţeşti – Săceni şi DJ 679 Socetu (lim. Jud. TR) – Văleni (jud. Olt).
Iar drumurile judeţene deschise pe un singur fir sunt: DJ 506 Gălăteni – Scurtu – Drăceşti, DJ 679E Tătărăştii de Sus – Siliştea Gumeşti, DJ 612A Spital TBC – Balta Sărată; DJ 612 Săceni – Ciolăneşti, Orbeasca – Călineşti – Rădoieşti, Călugăru – Băbăiţa, DJ 612B Drăcşănei – Beuca.
În continuare, pentru deszăpezirea drumurilor judeţene se acţionează cu 74 de utilaje şi 130 de persoane, iar pe drumurile naţionale intervin 54 de persoane cu 30 de utilaje specifice. Sperăm ca situaţia să se schimbe în bine, de la zi la zi.

M.M.